10.0 Kulhydrater / pers.
Fordele
- Gode og faste frikadeller
- Velsmagende ret med en god og sund helhed
Ulemper
Endelig vurdering af retten
I denne opskrift laver vi nogle lækre fiskefrikadeller, der er langt ud over det sædvanlige. De består af en blanding af laks og tun, og røres med chili, æg, grøntsager og flæskesvær. Strukturen bliver lækker og fast, og de serveres med stegte blomkålsris, pesto og salatblade
Tun- og laksefrikadeller med salat og blomkålsris
Bedøm denne ret
Ingredienser
- 150 gram laksefilet
- 135 gram tun En dåse tun uden væske
- 1 stk æg
- 40 gram flæskesvær
- 1 stk frisk chili
- 2 spsk mayonnaise
- 0,5 stk squash
- 1 stk gulerødder
- 0,5 stk rødløg
- 2 stk hvidløgsfed
- 0,5 stk citron
- 2 spsk smør
Salat
- 125 gram blandet salat
- 300 gram blomkålsris
- 1 spsk smør
- 50 gram pesto, færdigkøbt
Fremgangsmåde
- Tilsæt alle ingredienserne til frikadellerne i en foodprocesser. Riv squash i, pres hvidløgsfed, rulerødder, og riv skallen fra citron og pres ca. 1 spsk af citronsaften. Lav det til en samlede masse.
- Tilsæt smør på en pande, og tag et glas med vand og en ske. Form nu frikadeller af madden og steg det på panden i ca. 5 minutter i alt. Vend dem somme tider. Tænd for ovnen på 200° i ca. 10 minutter. Lav blomkålsris og salat imens.
- Tilsæt smør på en pande varm det op. Tilsæt blomkålsris på panden og steg ved hård varme i ca. 2 minutter. Det skal være så varmt, at du er nødt til at røre i dem ofte, for at undgå at de brænder på.
- Tilsæt blomkålsris til en skål, tilsæt salat ovenpå, og eventuelt andet grønt fra køleskabet. Læg dine fiske frikadeller ved, og en stor klar pesto ved