12.0
Kulhydrater / pers.

Fordele

  • Smagfuldt og mættende
  • Egner sig til alle, Keto eller ej

Ulemper

    Tid
    8
    Smag
    8
    Holdbarhed
    7
    Ingredienser
    8

    Endelig vurdering af retten

    Et stykke velstegt kylling, sammen med en grøn og afbalanceret salat, er sjældent noget, man går galt i byen med. Her får du et simpelt stykke kød, kombineret med en grøn salat af asparges, avocado, græskarkerner og en syrlig hvidløgsdressing

     

    Urtekrydret kyllingefilet med grøn salat og græskarkerner

    Bedøm denne ret

    0 fra 0 stemmer
    Køkkentid25 min
    Ventetid15 min
    Samlet tid40 min
    Opskrift til: 2 personer
    Type: [Keto], [Low carb]
    Kalorier: 518kcal
    Kulhydrater: 12g
    Protein: 43g
    Fedt: 28g
    Fiber: 6g

    Næringsindholdet er per person/stk

    Pin Print opskriften

    Ingredienser

    Kylling
    • 350 gram kyllingebryst
    • 1 spsk olivenolie
    • 1 spsk smør
    • 1 tsk tørret oregano
    • 1 tsk tørret timian
    • 1 tsk tørret basilikum
    • 1 tsk hvidløgsfed
    • 0,5 tsk stødt paprika
    Salat dressing
    • 20 gram græsk yoghurt 10%
    • 2 spsk citronsaft
    • 0,5 tsk sennep
    • 0,5 tsk tørret oregano
    • 3 stk hvidløgsfed
    Grøn salat
    • 40 gram græskarkerner
    • 1 bundt asparges
    • 0,5 spsk smør
    • 1 stk hjertesalat
    • 1 stk avocado

    Fremgangsmåde

    Kyllingfilet
    • Vi grillede vores kyllingefileter her, i en forvarmet grill, så start med at tænde for grillen. Den kan også laves på en pande (7-8 minutter på hver side), og bages i ovnen (ca. 15-20 min).
    • Smelt smørret og læg det i en skål. Tilsæt olivenolie, oregano, timian, basilikum, paprika og et presset hvidløgsfed. Rør det godt rundt, og hæld det i en pose (smørret burde være tempereret nu, så det ikke brænder posen). Tilsæt kyllingefileterne og lad det trække i 5 minutter. Steg det så til det gennemstegt, enten på grillen, i ovnen eller på en pande.
    Salatdressing
    • Bland alle ingredienserne for salatdressingen, og tilsæt vand så det får en passende konsistens. Der er tale om ca. 1-2 spsk vand. Smag til med salt og peber og sæt på køl.
    Salat
    • Tag så en pande og tør-rist græskarkerner i ca. 5 minutter. Tag dem af, tilsær smør. Skær bunden af asparges og rist dem på panden, imens du gør resten af salaten klar.
    • Hak hjertesalat fint, og skær avocado i skiver. Anret det på en tallerken. Når asparges er stegt lidt, hakker du dem i mindre stykker, og tilsætter det også til salaten. Drys med græskarkerner på toppen.
    Servering
    • Server urtekrydret kyllingefilet med din salat, og hæld salatdressing over salaten inden servering.
    VejledningForstår du ikke tallene i opskriften? Læs her