Start med at lave din blomkålsmos, da blomkålet skal koges kortvarigt først. Tilsæt vand i en gryde og skær blomkål i buketter. Tilsæt 1 tsk salt og læg derefter buketterne i vandet. Kog dem i ca. 10 minutter eller til de er bløde.
Gem en kop vand, og hæld resten af vandet fra. Tilsæt resten af ingredienserne for blomkålsmos i gryden, og blend det sammen med en stavblender. Hvis du ønsker, at konsistensen på moden er blødere, tilsætter du noget af kogevandet. Smag til med salt og peber.
Frikadeller
Hak løg fint. Lige med undtagelse af smørret, der er til stegning, blander du alle ingredienserne i en skål. Klæk dog æg i til sidst. Tilsæt det første æg, og bland det sammen. Mærk om konsistensen er ok, da du muligvis kan blive nødt til at skulle undgå ét af æggene. Det afhænger af æggenes størrelser. Tilsæt æg nummer 2, hvis du mærker, at konsistensen kan bære det.
Steg frikadellerne i smørret på en pande på alle eller begge sider, alt efter hvor runde dine frikadeller er.
Læg hjertesalat som bund, en stor klat blomkålsmos og derefter en en frikadelle på hver.