Lav din broccolisalat først, da det skal bages. Skær dit broccoli i buketter og fordel det på en bradepande med bagepapir. Stryg med olivenolie, eventuelt sukrin og krydder med salt, peber og spred pinjekerner ved. Bag ved 200° i ovnen i 12 minutter. Tag dem ud og dem afkøle.
Flankesteak og smørsovs
Tilsæt olivenolie, chili og soja i en pose, sammen med 2 stk presset hvidløgsfed, sennep, timian og salt og peber.
Skær din flankesteak ud, så du bruger 300 gram (til 2 personer) og gemmer resten i fryseren, hvis der er mere. Tilsæt din flankesteak til posen og lad det trække i 15-20 minutter hvis muligt, ellers blot kortvarigt.
Smelt en spsk smør på en pande, og tilsæt posens indhold til panden. Steg din flankesteak i 2-3 minutter på hver side. Flyt den til en tallerken og læg sølvpapir eller en anden tallerken over, så den holder på varmen. Sænk varmen for panden.
Hak løg og tilsæt det panden sammen med et presset hvidløgsfed mere. Steg i 2 minutter, tilsæt saft fra en citron, svarende til ca. 1-2 spsk, og ca. 60 ml oksebouillon. Du kan tilsætte resten, hvis det passer dig, men lad os starte med 60 ml. Lad det kogestege i 5 minutter.
Tilsæt den sidste spsk smør til panden, og lad det smelte. Rør godt rundt og smag saucen lidt til med salt og peber. Skær din flankesteak i skiver og tilsæt den panden, og lad den småstege, imens du laver gør broccolisalaten klar til servering
Broccolisalat fortsat samt servering
Tilsæt broccoli og pinjekerner i en skål, og stryg lidt æblecidereddike over din broccolisalat
Server broccolisalat med krydret flankesteak og smørsovs.