Bland følgende i en skål: soja, 4 spsk vand, sukrin, hvidvinseddike, sesamolie, revet ingefær og presset hvidløgsfed. Bland det godt sammen. 2/3 dele i en pose, og sæt den sidste tredjedel til side. Skær kødet i store spisestørrelser, tilsæt det posen. Lad det marinere i alt imellem 5-30 minutter, alt efter hvad du har tid til. Skær de resterende ingredienser til kødspydene nu, imens kødet marinerer, og lav thaisalaten derefter. Har du spyd af træ, så læg dem i lidt vand - Så brænder de ikke på, når spyddene steges eller grilles.
Skær løg i store både og ananas i mindre stykker, medmindre det er købt i stykker. Læg det til side, så vi er klar til at lave vores kødspyd, når kødet er klar.
Thai salat
Lav en salatdressing af sesamolie, soja, revet ingefær, saften fra en hel lime, og også lidt revet limeskal. Bland dressingen godt sammen. Tilsæt blandet salat i en skål, og derefter dressingen. Bland det rundt.
Hak forårsløg og skær agurk i skiver. Hak mynte godt og tilsæt det også. Tilsæt dem til salaten og drys med mynte og peanuts på toppen
Kødspyd fortsat
Tag dine grillspyd, og tilsæt kød, ananas og løgskiver på skift. Steg dem enten på en grill, eller på en pande. Hvis du steger på en pande, så brug resten af marinaden til at stege i. Server stegte kødspyd med den lækre thai salat. En herlig thailandsk inspireret kombination!