Hak løg og steg det i smør på en pande. Skær parmaskinke i mindre stykker og tilsæt det panden, sammen med presset hvidløg. Steg det i nogle minutter og tilsæt basilikum, balsamico eddike, salt og peber samt spinat. Steg det i ca. 4-5 minutter indtil spinaten er skrumpet ind. Tag det af varmen og lav dejen
Dejen
Tag en lille skål og smelt smørret i mikrobølgeovnen så det er blødt eller smeltet. Hav det klar og gå videre til næste punkt
Læg revet ost i en mellemstor skål der egner sig til mikrobølgeovnen og giv det 20 sekunder på fuld varme. Tag det ud og rør i det, og giv det 20 sekunder mere. Gør dette 2-3 gange, indtil osten er smeltet godt.
Tag den ud og tilsæt mandelmel, kokosmel, salt, bagepulver, blødt eller smeltet smør og et æg. Rør det godt rundt.
Samling af pirogger
Del dejen i 5-6 pirogger, eller flere hvis du laver dobbeltportioner. Tag et stykke bagepapir og pres en af dejene flade. Vi brugte endnu et stykke bagepapir ovenpå, og brugte en kagerulle til at gøre dejen helt flad.
Læg fyld på én side af dejen, lige en halv cm fra kanten. Fold dejen over og tag en gaffel, hvorefter du trykker langs kanten hele vejen rundt og "lukker og forsejler" piroggen. En af vores gik i stykker, men dette kan sagtens reddes ved at forsøge at lukke dejen med fingrene. Den skal nok smelte sammen
Gentag med resten af dine pirogger. Bag dem i ca. 12-15 minutter eller indtil de har fået en god farve. Indholdet er helt stegt, så når de ser sprøde og færdige ud, er de uden tvivl også klar!