her får du en nem og lækker curry med laks - En både lækker, sund og hurtig ret, som mange ikke kender så meget til. Vi starter med at lave vores egen curry blanding, så hakker vi grøntsagerne, og så steger vi retten. Vi laver den uden andet tilbehør, men du kan tilføje blomkålsris eller andet, hvis du ønsker det.
Bland alle krydderierne i en skål og rør det godt rundt. Sæt den til side
Tag en pande og sæt den på middel varme. Når den er varm, tilsætter du sennep og hvidløgsfed, og efter 20-30 sekunder, tilsætter du også ingefær, du har revet. Steg i et minut. Tag dene af varmen, tilsæt olivenolie, bland det og lad det afkøle lidt.
Skær cherrytomater i halve og skær bønner over en enkelt gang, så de halveres. Skær kinekål eller pok choy i store stykker. Skær løg i strimler, fjern kerner fra chili og hak den i skiver.
Laks
Tag nu et andet skærebræt og fjern skindet fra laksen, og skær laksen i mindre stykker af ca. 2x2 cm. Nu er du klar til at stege!
Stegning og anretning
Tænd for varmen til panden igen, og lad blandingen varme op. Når oliven er varm, tilsætter du krydderiblandingen, løg og chili, og steger i 1 minut. Tilsæt kokosmælk, kyllingebouillon, soja/kokosamino, tomater, salt og lidt peber. Kog det op i et par minutter. Tilsæt laks og lad det stege i 5-6 minutter. Tilsæt kål og bønner og steg igen i 4-5 minutter. Tilsæt saft fra en hel lime og smag til med salt, peber og eventuelt mere karry.
4 fra 1 stemme
Noter:
I denne opskrift har vi brugt kokosnød amino i stedet for soja, og kinesisk kål (pak choy), hvor der sagtens kan bruges kinakål.