Vi starter med at lave sursød saucen, og steger kyllingekødet i lidt af det. Derefter hakket vi grønsager, steger blomkålsris, og så er vi klar til at spise. Lad os komme i gang.
Sursød sauce
Tag en skål og bland æblecidereddike, olivenolie, soja, ketchup, riv ingefær og tilsæt sukrin. Rør det rundt i 30-40 sekunder, for at blande sukrinen. Har du ikke sukrin, kan du bruge en spsk honning, men denne indeholder sukker og øger kulhydratindholdet markant.
Kylling og salat
Steg det hakkede kyllingekød på en pande og tilsæt 1/3-del af sursød saucen. Tilsæt spidskommen og oregano, samt salt og peber. Steg til kødet er gennemstegt på middel varme, og gør salaten klar imens.
Hak salat, skær agurk i skiver og peberfrugter i stænger. Læg salaten som en bund på hver tallerken. Fordel det færdigstegte kyllingekød i den ene side af tallerkenen.
Tilsæt nu smør på panden hvor du stegte kyllingekødet. Når smørret syder, tilsætter du blomkålsris og steger det ved hård varme i 2-3 minutter.
Tag også en tør pande og steg græskarkerner i et par minutter, så de puffer lidt, så smager de bedre.
Anret blomkålsris på den anden side af salaten, og drys med græskarkerner. Server eventuelt oliven til, og hæld noget af sursød sovsen over hele retten. Velbekomme!