Oksesteg og bønnesalat med valnødder og champignon
Køkkentid20min
Ventetid30min
Samlet tid50min
Opskrift til: 2personer
Type: [Keto]
Kalorier: 753kcal
Kulhydrater: 14g
Protein: 40g
Fedt: 53g
Fiber: 5g
Næringsindholdet er per person/stk
Ingredienser
Oksesteg
1spsksmør
350gramoksestegculotte, cuvette, eller andre typer af kød, du kan lide
100mlhvidvin
Bønnesalat
250gramgrønne bønner
2spsksmør
200gramchampignon
3stkhvidløgsfed
40gramvalnødder
30gramfeta
Valgfrit og servering
1brevbearnaise, kan undlades
1spsksmør
100mlmælk, kan undlades
Fremgangsmåde
Oksesteg stegning og bagning
Start med at tilsætte smør på en pande og stege din oksesteg på alle sider. Tilsæt hvidvin til et ovnfast fad, og læg oksestegen i. Tænd for ovnen på 220°, og bag oksestegen til den er 65-68° for en rose steg.
Bønnesalat
Tilsæt vand i en gryde med godt med salt (1-2 tsk), og kog dine grønne bønner i 5-7 minutter.
Hak champignon fint, tilsæt smør på en pande, sammen med presset hvidløgsfed, og steg champignon i 5 minutter til de falder lidt sammen.
Når bønner er færdige, køler du dem lidt ned og tilsætter dem i en skål. Tilsæt champignon, salt, eventuelt en tsk æblecidereddike og bland godt.
Tørsteg valnødder på panden og hak dem fint. Drys dem over salaten, og drys også feta på toppen.
Bearnaise sauce, eventuelt
Hvis du vælger at lave bearnaise til, kan du lave det fra brev eller i en færdigkøbt version. Den færdigkøbte er oftest med en væsentlig del rapsolie, hvorfor vi foretrækker brev.
Skær oksesteg i skiver og servér med den lækre bønnesalat og eventuelt lidt sauce til.