Boller i karry med krydret blomkålslag (alternativt tilbehør)
Køkkentid25min
Ventetid15min
Samlet tid40min
Opskrift til: 2personer
Type: [Keto]
Kalorier: 766kcal
Kulhydrater: 5g
Protein: 42g
Fedt: 60g
Fiber: 8g
Næringsindholdet er per person/stk
Ingredienser
Kødboller
300gramhakket svine- og oksekød
0,5stkrødløg
1stkæg
1spskpofiber
Karrysauce
3spsksmør
400mlvand*
2spskkarry
75mlflødeost
Blomkålslag
1stkblomkål
30grampesto, færdigkøbt
2spskolivenolie
1tsktørret timian
0,5tsktørret oregano
1tskkarry
Servering
50gramrucola
Fremgangsmåde
Kødboller
Tilsæt vand i en gryde og sæt det til at koge. Form boller med en spiseske og din hånd, og tilsæt dem det kogende vand. Kog dem 10-15 minutter.
Fisk bollerne op med en ske og læg dem til side. Hæld kogevandet over i en skål.
Karrysauce
Tilsæt nu smør i gryden og lad det smelte. Tilsæt flødeost og karry, og pisk det lidt sammen. Tilsæt nu kogevandet og rør det ud, hvilket kan tage lidt tid, så det bliver en samlet og lækker karrysauce masse. Smag til med salt og peber, og tilsæt eventuelt mere flødeost, hvis den skal være lidt federe.
Blomkålslag
Tænd for ovnen på 225°, og fjern bladene fra dit blomkål. og skær blomkålet oppe fra og ned, 3-4 gange, alt efter hvor stort blomkålet er, så du får "lag". Læg det i et ovnfast fad.
Lav en blanding af olivenolie, pesto, timian, salt og peber, karry, oregano og eventuelt lidt chili. Smør dine blomkålslag med krydderiblandingen og bag dem i 20 minutter i ovnen.
Servering
Server en bund af rucola med blomkålslag og boller i karry
5 fra 1 stemme
Noter:
Vi har lavet opskriften med 300 gram kødboller, da man som 2 personer oftest ikke spiser mere, men du kan med fordel lave alle 400 eller 500 gram, og gemme dem til senere