200grambouillonBrug i stedet alm. fong eller dobbelt hakkede tomater
0,5stkcitron
Blomkålsmos
1stkblomkål
1spsksmør
35gramparmesan
0,25bundtfrisk persillesom topping
Fremgangsmåde
Kødboller
Start med at blande alle ingredienserne til kødbollerne. Hak persille fint, riv skallen fra citron og pres hvidløgsfed. Tilsæt salt og peber, og ælt det godt sammen. Form 10-15 boller.
Tilsæt olivenolie på en pande og steg bollerne til de er gennemstegt. Flyt til en anden tallerken, når de er færdige.
Sauce til kødboller
Tilsæt olivenolie igen på den samme pande, og pres hvidløgsfed. Steg i et minuts tid. Tilsæt hakkede tomater og fong, riv skallen fra citron og tilsæt godt med salt og peber. Lad det simre i 5 minutter, og smag til med salt, peber og lidt citronsaft.
Tilsæt kødbollerne, og lad det simre indtil blomkålsmosen er klar.
Blomkålsmos
Skær blomkål i buketter, tilsæt 2-3 spsk vand, og bag det i mikrobølgeovn i 5-8 minutter, til det virker mørt. Tilsæt så blomkål i en skål, sammen med piskefløde, smør og parmesan, og brug en stavblender til at lave det til mos.
Blomkålen burde være varm, så retten stadig er varm, selvom du har tilsat kold fløde, men hvis ikke, så varm det i mikrobølgeovnen igen, eller i en gryde.
Server blomkålsmos med de lækre kødboller i tomatsauce, og top med lidt persille inden servering.