100gramtikki masala(færdigblandet tikki masala blanding fra rema) eller lignende
Kylling
1spsksmør
300gramkyllingebryst
Resten af retten
2stkpeberfrugtergrønne helst
1stkrødløg
2stkhvidløgsfed
0,5stkfrisk chili, kan undlades
15gramingefær
300mlhakkede tomater
50mlpiskefløde
50mlvand*
Topping og servering
30grampeanuts
40gramfeta
Fremgangsmåde
Krydderiblanding
Bland alle dine krydderier, altså spidskommen, koriander, chilipulver, gurkemeje, kanel og kardemomme, og så salt og peber. Bland det sammen, og tilsæt så tikki masala (kan godt undværes, hvis du ikke har fundet sådan en blanding).
Kylling stegning
Skær kylling i spisestørrelser, tilsæt smør på en stor/dyb pande og steg kylling. Tilsæt halvdelen af din krydderiblanding. Når kylling er gennemstegt, flytter du det til en tallerken.
Resten af retten
Hak peberfrugt i store stykker, rødløg og hvidløg fint, og hak chili hvis du har det. Steg så disse på den samme pande hvor du stegte kylling. Steg i 3 minutter og tilsæt revet ingefær og hakkede tomater.
Tilsæt resten af krydderiblandingen og kog det op.
Brug en stavblender til at blende det til en cremet masse, eller flyt det over i en foodprocessor. Derefter tilbage til panden. Tilsæt piskefløde og kog det videre. Smag til med salt og peber. Måske skal du lige tilsætte 50 eller 100 ml vand, hvis konsistensen er lidt for tyk.
Servering
Drys med lidt feta og og peanuts på toppen inden servering.
5 fra 1 stemme
Noter:
Oprindeligt lavede vi den vegetarisk med stegte og krydrede fetablokke, men vi fandt opskriften lidt for kompliceret, fordi feta på panden ikke er super nemt at arbejde med. Så vi lavede den med kylling også, og fandt den mindst lige så god! Så værsgo!