Skær kyllingen i mundrette bidder, og steg dem i både smør og olie i en gryde. Tag det af varmen og læg på en tallerken.
Hak løg, chili og hvidløgsfed fint imens. Kom det i gryden. Steg i et par minutter og tilsæt så kyllingen igen, sammen med hakkede tomater og tomatpuré.
Pluk din persille, hak dem, og kom dem i retten sammen med resten af krydderierne. Tilsæt mascarpone, og bland det godt. Det tager lidt tid, før mascarponen blander sig helt, så rør godt i det. Smag til med salt og peber. Lad det småkoge i 10-15 minutter, og smag til med salt, peber, timian og rosmarin.
Blomkålsris og servering
Tilsæt smør på en pande og varm det op. Når smørret syder tilsætter du blomkålsris enten fra frost, eller lavet fra bunden. Steg det i 3-4 minutter ved hård varme, og husk at røre i det ofte, så det ikke brænder på.
Giv retten et opkog inden servering, og servér kylling i tomatsovs med mascarpone og blomkålsris til.