1stkvalgfri salat, evt. (til græske frikadeller og knoldsellerifritter)
Fremgangsmåde
Knoldselleri-fritter
Tænd ovnen på 200°. Skræl knoldsellerien, og skær den i lange pommes frites. Fordel dem ud på en bradepande med bagepapir. Dryp med olivenolie samt salt og peber. Bag dem i ovnen i ca. 30 minutter, til de er gyldne og lidt sprøde i kanten.
Græske frikadeller
Kom oksekød i en skål, tilsæt feta, hakkede soltørrede tomater, æg, presset hvidløgsfed, friskhakket persille samt salt og peber. Rør godt rundt, og form derefter til frikadeller. Steg frikadellerne i smør på en pande.
Tzatziki
Riv agurken, og pres vandet ud af den, enten med hånden eller ved at lægge revet agurk i et viskestykke og presse væden ud.
Kom agurk i en skål, tilsæt græsk yoghurt og presset hvidløg, og smag til med salt og peber.
Klargør salaten, hvis du har valgt at købe ind til sådan en, og servér den til dine græske deller med knoldselleri-fritter og tzatziki.