Antiinflammatorisk fiskeret med kokosmælk og broccoli
Køkkentid10min
Ventetid20min
Samlet tid30min
Opskrift til: 2personer
Type: [Keto]
Kalorier: 604kcal
Kulhydrater: 6g
Protein: 47g
Fedt: 39g
Fiber: 5g
Næringsindholdet er per person/stk
Ingredienser
Torskeret
1tskfiskesauce
1tskstødt koriander
1tskgurkemeje
0,5tsktørret spidskommen
2,5tskstødt karry
4stkhvidløgsfed
15gramfrisk ingefær
1tskfennikelfrø
1spskkokosolie
1stkrødløg
400gramkokosmælk
500mlvand*
1stkhønsebouillon terning
400gramtorsk
1stkbroccoli
1tskchilipulver
1bundtfrisk koriander, kan undlades
1stklime
Blomkålsris
350gramblomkålsris
2spsksmør
Fremgangsmåde
Torskeret
Blend fiskesauce, koriander, gurkemeje, spidskommen, karry, fennikelfrø, hvidløg, ingefær, salt og ca. 1-2 spsk. vand.
Varm kokosolien på en pande. Hak imens rødløget groft. Steg løget i ca. 3-4 minutter. Tilsæt den blendede krydderiblanding, og steg i 4-5 minutter mere
Tilsæt kokosmælk og kyllingebouillon. Læg låg på, skru temperaturen ned på lidt under middel, og lad det simre et par minutter.
Læg fisken i sovsen, og lad den simre med i ca. 10 minutter. Kogetiden afhænger af, hvor tyk fisken er, men en god tommelfingerregel er ca. 6-7 minutterper cm.
Skær imens broccoli i buketter, og steg dem på en anden pande i 4-5 minut-ter.
Tilsæt broccolibuketter til fiskeretten, og lad det simre i 7-10 minutter mere.
Blomkålsris og servering
Kom 2 spsk. smør på en pande, og tænd på høj varme. Så snart smørret simrer, tilsætter du dine blomkålsris og steger dem ved hård varme i3-4 minutter. Varmen skal være så høj, at du skal vende dem ofte for at undgå, at de brænder på.
Servér torskeretten med lidt blomkålsris til, eventuelt lidt frisk koriander, chili og et pift lime inden servering.