Fjern blade fra blomkålet og skær noget af bunden af, så den kan stå fast på bordet. Med en skarp kniv skærer du igennem blomkålet, så du får skiver af ca. 3-4 cm tykkelse (bøffer!). Alt efter størrelsen af blomkålet kan du lave 2-3 af disse.Tag en pande og tilsæt lidt olivenolie, steg blomkålsbøfferne i olien i 2-3 minutter på hver side. Tag en skål og tilsæt lidt olivenolie og spidskommen. Mix det godt rundt og smør blomkålet med det på toppen. Bag det i ovnen i 15 minutter på 210°Hvis det går helt i vasken, kan du i stedet skære blomkålet i buketter, smøre det med olivenolie og spidskommen og bage det indtil det er gennembagt og sprødt.
Persilledressing
Hak persille, koriander hvis du har det, samt jalapenos. Tilsæt det i en skål. Pres hvidløgsfed, tilsæt æblecidereddike og 1-2 spsk olivenolie. Smag til med salt og peber.
Når blomkålsbøfferne er færdige, hælder du dressingen over blomkålsbøfferne inden servering. Husk også at lave karbonaderne!
Karbonader
Tag en skål og klæk et æg deri. Bland det med en gaffel. Tag en anden skål og bland mandelmel og sesamfrø, enten hakket i en kaffekværn eller minihakker, eller bare som de er. Begge kan bruges. Tilsæt salt og peber til skålen med mel.
Form karbonader af kødet, vend det i æg og derefter i mel blandingen, og steg det så på panden i 2-5 minutter, alt efter tykkelse.
Server karbonader med blomkålsbøffer, der er overhældt med persilledressing! Lidt eksperimenterende, men en rigtig lækker ret!