Vind gavekort på 450,- kr

Vind et gavekort på 450,- kroner til functionalfoods.dk

Vi udtrækker en vinder den 10. hver anden måned, og vinderen får direkte besked. I mellemtiden sender vi dig guldkorn om Keto, vægttab og sundhed.

Functionalfoods er vores søsterselskab, og vores høje standarder er lagt i de fysiske sundhedsprodukter – Prøv vores Fitbar, Bone broth eller andre gode sager.

🚦Din forbrænding går ikke i stå

Der florerer ofte en myte omkring, at din forbrænding går i stå, hvis du ikke spiser, og den vil vi meget gerne aflive med det samme.

Hvor kommer begrebet fra?

Kroppen har funktioner, hvor den kan nedsætte sin metabolisme, men det er på baggrund af mange dages sulte, og der er stor forskel på, om man spiser mindre, fx. dyrker periodisk faste, eller om man sulter. Den tilgængelige evidens på området peger på, at skal sulte sig selv i længere tid, før det har konsekvenser for vores forbrænding. Spiser du mindre, er du i kalorieunderskud, eller faster du tilmed i en dag eller to, så går din forbrænding ikke i stå.

Der er ét sted, hvor din forbrænding rent faktisk påvirkes til at virke som om, at den går i stå. Det er, når du har tabt en markant mængde kg (fx. 10 kg, 20 kg), og du stadig spiser nogenlunde den samme mængde mad.

Dit basalstofskifte falder

Kroppen har en vis mængde energi, som den har brug for at producere, for at holde sig i live. Det er den energi, som det koster at dit hjerte slår, dine lunger trækker vejret, og for at din hjerne kan kaste rundt med neuroner. Det kaldes for dit basalstofskifte, og det er afhængigt af din størrelse. Taber du 10 kg, er dit basalstofskifte dermed faldet flere hundrede kalorier om dagen, og hvis du stadig spiser ca. den samme mængde mad som du gjorde, da du vejede 10 kg mere, så taber du dig pludseligt ikke mere.

Det er stadig ikke fordi, at din forbrænding går i stå, men fordi du spiser for meget. Det er derfor vigtigt at regulere dit madindtag i takt med, at du taber dig. Men det er ikke nødvendigt at gøre før du har tabt 10 kg+.

Spis til du er mæt

Hvis du kan mærke, at du begynder at være mæt, men du stadig har mad på tallerkenen, så behøver du faktisk ikke spise op. Og specielt hvis det er vægttab der er dit fokus, da det er et kalorieunderskud der gør, at du taber dig. Jo større et kalorieunderskud du har, jo mere taber du dig. Kunsten på Keto er dog, blot at spise til du er mæt, følge madplanen, og så lade magien komme af sig selv. For det gør den. 
Left Menu Icon