7.0 Kulhydrater / pers.
Fordele
- En lækker italiensk ret
- Krydret og god
- Kan spises af hele familien
Ulemper
- Mere køkkentid end gennemsnittet
Endelig vurdering af retten
En krydret omgang kødboller i en ny og lækker sovs af parmesan. Den kan spises med stegte grøntsager eller med squash nudler til. Den er lidt anderledes men utrolig lækker. Et godt måltid for hele familien, da andre nemt kan få almindelig pasta til!
Kødboller i parmesansovs med squash nudler
Bedøm denne ret
Ingredienser
- 400 gram hakket oksekød
- 3 stk pølser 180 gram
- 0,5 stk rødløg
- 1 stk æg
- 0,25 stk squash
- 50 gram revet ost
- 2 tsk tørret basilikum
- 2 tsk tørret oregano
- 30 gram parmesan
- 2 spsk olivenolie til stegning af kødbollerne
Parmesansovs
- 800 gram hakkede tomater
- 1 tsk tørret oregano
- 125 gram mozzarella
- 50 gram parmesan
Squash nudler
- 1,75 stk squash
Fremgangsmåde
Parmesansovs
- Tænd ovnen på 180°.
- Kom hakkede tomater, oregano og salt i en gryde, og kog det op. Lad det simre, mens kødbollerne steger.
Kødboller
- Kom pølser og hakket oksekød i en foodprocessor, og giv det et blend. Tilsæt også løg, æg, 1⁄4 squash, revet ost, basilikum, oregano, parmesan og salt. Blend det godt sammen til en samlet masse.
- Form kødboller i spisestørrelse. Kom olivenolie på en pande, og steg kød-bollerne, til de er gennemstegt. Læg dem over i et ovnfast fad, i takt med at de bliver færdige.
- Når alle kødbollerne ligger i fadet, lægger du ca. halvdelen af din mozzarella over i små stykker.
- Hæld derefter tomatsovsen over kødbollerne, læg resten af mozzarellaen på, og drys med parmesan. Bland det en lille smule rundt, og sæt fadet i ovnen i ca. 15 minutter. Lav squashnudler imens.
Squashnudler
- Brug en spiralizer til at lave squashnudler. Hvis du ikke har en spiralizer, kan du også bruge et rivejern. Tilsæt 1 spsk. vand, og varm dem i mikrobølgeovnen et par minutter lige inden servering.