3.0 Kulhydrater / pers.
Fordele
- En nem dansk ret
- Fin kombination af kød og salat
- Mættende og godt trods meget simpel
Ulemper
Endelig vurdering af retten
En hurtig og simpel ret, der har både kød og salat. Flere forskellige slags salater faktisk! Der er mange tomater, men det udgør ganske få kulhydrater alligevel. Retten er rigtig god, en god dansk ret, og så er den virkelig simpel at lave.
Skinkeculotte med tomatsalat og græsk salat
Bedøm denne ret
Ingredienser
- 300 gram skinkeculotte
- 125 gram cherrytomater
- 100 gram mozzarella
- 0,5 stk rødløg
- 0,5 stk agurk
- 50 gram feta
Dressinger
- 1 spsk olivenolie
- 0,5 tsk balsamico eddike
- 0,25 tsk tørret timian
- 1 spsk olivenolie
- 0,5 tsk tørret basilikum
Fremgangsmåde
- Tænd for ovnen på 210°. Skær skinkeculotten ud, så det ca. passer med gram og personer der spiser med. Ca. 150-200 per person er fint. Tilsæt lidt vand i et ovnfast fad, og læg skinkeculotten i. Den skal have 25-40 minutter, eller indtil det har en kernetemperatur på 64°.Når der er ca. 10 minutter tilbage, laver du din græske salat og din tomatsalat.
- Riv stykker af din mozzarella og skær en trejdedel af dine tomater i halve. Læg det i en skål. Lav nu en dressing af olivenolie, balsamicoeddike og timian, samt salt og peber. Bland dressingen og tilsæt det tomatsalaten. Lav nu den græske salat
- Skær rødløg i både, agurk i skiver og tomater i små både. Tilsæt det på lag i en skål og top med en god olivenolie. Slut af med at lægge feta på toppen. Server begge dine salater med din skinkeculotte!