5.0
Kulhydrater / pers.

Fordele

  • Utrolig hurtig at lave
  • Smager lækkert og mætter fint

Ulemper

Tid
9
Smag
8
Holdbarhed
7
Ingredienser
8

Endelig vurdering af retten

Der er er ikke noget bedre den klassiske middlehavs kyllingesalat, der reelt set tager tiden at stege kyllingen, før salaten er færdig. Vi topper det grønne med feta og solsikkekerner, og en lækker syrlig dressing med oregano.

Middelhavssalat med grillet kylling

Bedøm denne ret

No ratings yet
Køkkentid15 min
Ventetid10 min
Samlet tid25 min
Opskrift til: 2 personer
Type: [Keto]
Kalorier: 561kcal
Kulhydrater: 5g
Protein: 51g
Fedt: 36g
Fiber: 2g

Næringsindholdet er per person/stk

Pin Print opskriften

Ingredienser

  • 1 spsk olivenolie
  • 1 spsk citronsaft
  • 2 tsk tørret basilikum
  • 400 gram kyllingebryst
  • 125 gram blandet salat
  • 2 stk løse tomater
  • 1 stk agurk
  • 40 gram oliven
  • 0,25 bundt radiser
  • 75 gram feta
  • 25 gram solsikkekerner
Dressing
  • 1 spsk olivenolie
  • 1 tsk rødvinseddike
  • 1 tsk citronsaft
  • 1 tsk tørret oregano
  • 2 stk hvidløgsfed

Fremgangsmåde

  • Bland olivenolie, oregano, citronsaft og salt og peber i en pose. Skær kyllingestykkerne på tværs, så de bliver lidt tyndere og læg dem så i posen. Lad det trække i 2 minutter og tøm så indholdet på en pande og steg det i 4-5 minutter på begge sider, indtil kyllingestykkerne er gennemstegt.
  • Skyl salat, agurk og tomat samt radiser, og fordel salaten på tallerknerne. Skær agurk og radiser i skiver og så i mindre stykker, og skær tomater i både. Fordel i salaten. Top med feta og oliven.
  • Skær kyllingestykkerne i skiver og læg på salaten, og steg så solsikkekerner på panden.
  • Lav en dressing af olivenolie, citronsaft, rødvinseddike oregano og presset hvidløgsfed. Stryg dressingen over salaten inden servering, og top den med stegte solsikkekerner.
VejledningForstår du ikke tallene i opskriften? Læs her