10.0 Kulhydrater / pers.
Fordele
- Anderledes og lækker
- Godt med kostfibre og protein
- God Keto ret, der er kaloriefattig og alligevel mættende
Ulemper
Endelig vurdering af retten
Thai kødboller med feta, lime og koriander, fordelt på en lækker og frisk thailandsk inspireret salat og dressing. Retten får sit østlige præg fra koriander, ingefær og lime, og rammer plet på ernæringsindholdet for Keto
Thai kødboller med peanutsalat med mynte og koriander
Bedøm denne ret
Ingredienser
Kødboller
- 1 stk skalotteløg
- 1 bundt frisk koriander
- 2 stk hvidløgsfed
- 1 stk lime
- 40 gram feta
- 2 spsk pofiber
- 400 gram hakket oksekød
- 1 tsk fiskesauce
- 1 spsk olivenolie
Thaisalat
- 200 gram blandet salat
- 150 gram cherrytomater
- 1 stk rødløg
- 0,5 stk agurk
- 1 bundt frisk mynte
- 50 gram peanuts
Dressing
- 1 stk lime
- 2 spsk olivenolie
- 1 tsk fiskesauce
- 1 spsk sojasauce
- 2 stk hvidløgsfed
- 1 tsk sukrin, kan undlades
- 10 gram frisk ingefær
Fremgangsmåde
Kødboller
- Hak løg og koriander fint, og pres hvidløget. Pres saften af limen, og rivskallen fint.
- Smuldr feta i en skål. Tilsæt pofiber, hakket oksekød, hvidløg, skalotteløg, fiskesauce, limesaft, limeskal og en håndfuld koriander.
- Form kødboller med en ske, eller brug hænderne. Steg dem på en pande i olivenolie.
Salat
- Skyl grøntsagerne, og læg salaten i bunden af en skål eller et stort fad. Hak agurk, rødløg og mynte, og spred det over salaten. Drys med peanuts.
- Bland alle ingredienserne til dressingen, og hæld den over salaten før servering. Servér salaten med kødboller til.