5.0 Kulhydrater / pers.
Fordele
- God kombination
- En super god og ret
- Mørt og lækkert kød
Ulemper
- Langtidssteges
Endelig vurdering af retten
Endeligt har vi lavet en kombination af flæskesteg og tilbehør der går rent ind! Flæskestegen er langtidsstegt med et hurtigt rist til sidst, og får et pift af hvidløg og paprika, som gør den ekstra delikat, men dog mindre dansk. Rosenkål går som rigtig godt tilbehør med den lækre sovs til - Næringsindhold egnet til Keto
Langtidsstegt flæskesteg med rosenkål
Bedøm denne ret
Ingredienser
- 800 gram flæskesteg
- 400 ml vand*
- 2 tsk stødt paprika
- 2 tsk tørret timian
- 2 stk hvidløgsfed
- 0,25 tsk peber
- 250 ml piskefløde
Rosenkål
- 125 gram bacon
- 500 gram rosenkål
- 1 spsk olivenolie
- 2 stk hvidløgsfed
- 1 tsk stødt paprika
Fremgangsmåde
Flæskesteg
- Tænd for ovnen på 95°. Tilsæt vand i et ovnfast fad, og læg flæskestegen deri. Krydder med salt, peber og timian. Bag det i 8 timer på 95°, og hvis du har travlt, så smid den op på 150° i ca. 4 timer.
- Tag den ud når tiden er gået og hæld kød-saften over i en pande til at lave sovsen. Tilsæt olivenolie, paprika og presset hvidløgsfed på flæskestegen og sæt den ind i ovnen igen. Skru ovnen op på 225° og giv den 10-15 minutter mere ved denne varme.
Sovs
- Tilsæt piskefløde til panden og kog det op. Lad det koge i 10-15 minutter ved middelvarme, og rør i det en gang imellem. Smag til med salt og peber
Rosenkål
- Skær/klip bacon i mindre stykker og steg det på en pande indtil det er tæt på at være færdigt. Tag baconen af og tilsæt rosenkål (er det sommer, er rosenkål formentligt på frost - optø i mikrobølgeovn først), olivenolie, presset hvidløgsfed, paprika, salt og peber og steg det i 5-10 minutter. Tilsæt bacon igen.
Servering
- Server flæskesteg i skiver med rosenkål, bacon og sovs.