7.0 Kulhydrater / pers.
Fordele
- Spicy og lækker
- Hurtig at lave
- Meget krydret
Ulemper
- Ret krydret
Endelig vurdering af retten
En krydret og lynhurtig Keto ret, der kan sparke enhver orientalsk madelsker overbord. Det er en god variation af en karry, som hvis du er vant til blomkålsris, vil du elske at få broccoliris til. Retten kan sagtens spises selvstændigt, men de fleste foretrækker tilbehør som Keto ris til.
Kokoskylling med broccoliris
Bedøm denne ret
Ingredienser
Kokoskylling
- 300 gram kyllingebryst
- 2 spsk kokosolie
- 1 stk rødløg
- 2 stk hvidløgsfed
- 15 gram frisk ingefær
- 0,5 tsk gurkemeje
- 1 tsk sennepsfrø, kan undlades
- 2 tsk tørret spidskommen
- 1 tsk stødt koriander
- 400 gram kokosmælk
- 1 stk lime
- 0,5 tsk fiskesauce
- 100 gram babyspinat
- 50 gram chilipulver
Broccoliris
- 1 stk broccoli
- 15 ml vand* ca. 1 spsk
Fremgangsmåde
Kokoskylling
- Skær kyllingen i spisestørrelser, og steg den i halvdelen af dit fedtstof i en stor og dyb pande. Steg, til kødet er gennemstegt, og tag det af panden.
- Skær løget i skiver, hak hvidløget, og enten riv eller hak ingefæren.
- Kom resten af olien på samme pande, og steg det i 2 minutter. Tilsæt alle krydderierne, og steg i 1 minut mere.
- Tilsæt kokosmælk og kylling, og kog det op, så det syder. Skru temperaturen ned, og lad det simre i ca. 15 minutter under låg. Lav dine broccoliris imens.
- Inden du tager maden af blusset, tilsætter du fiskesauce og limesaft og blander det godt.
Broccoliris og servering
- Skær broccoli i mindre buketter, og blend dem i foodprocessoren. Pas på med at blende for meget, så bliver det til mos. Kom det over i en skål, der kan tåle mikrobølgeovn, tilsæt vand, og giv det 2-3 minutter på højeste varme indenservering.
- Hak chilien, og servér kyllingegryden med chili, spinatblade og selvfølgelig dine broccoliris