6.0 Kulhydrater / pers.
Fordele
- Rigtig lækker pizza, da den laves med pesto
- Ikke en perfekt sprød bund, men ret god af en blomkålspizza at være!
Ulemper
- Det er en anelse bøvlet af presse blomkålet for vand
Endelig vurdering af retten
En god og lækker blomkålspizza der smøres med pesto i bunden i stedet for tomat. Pizzaen bliver lækker og anderledes, og er en rigtig god Keto pizza.
Blomkålspizza med pesto KETO
Bedøm denne ret
Ingredienser
Pizzabunden
- 1 stk blomkål
- 1 stk æg
- 3 spsk pofiber
- 100 gram parmesan
- 1 tsk tørret basilikum
- 1 tsk tørret oregano
Pesto
- 1 bundt frisk basilikum
- 20 gram pinjekerner ca. 1,5 spsk
- 1 stk hvidløgsfed
- 50 gram parmesan
- 7 spsk olivenolie ca. 100 ml
- 3 spsk citronsaft
Topping
- 1 stk valgfrit pizzatopping
- 125 gram mozzarella
Fremgangsmåde
Pizzabund
- Tænd for ovnen på 200°
- Riv blomkål i buketter. Kog dem i 2 minutter, og blend dem bagefter til mos i en foodprocessor.
- Hæld blomkålsmosen over på et viskestykke. Fold viskestykket rundt om blomkålsmassen, og pres væsken ud af den.
- Hæld blomkålsmassen tilbage i foodprocessoren, og blend med resten af ingredienserne til bunden – æg, pofiber, parmesan, tørret basilikum og oregano
- Hæld dejen over på en bageplade med bagepapir. Læg et stykke bagepapir ovenpå, og form pizzaen med hænderne, så godt du kan, ved at trykke på det øverste bagepapir.
- Bag bunden uden fyld i ovnen i 30 minutter ved 200°. Lav pestoen imens.
Pesto
- Pluk din basilikum for blade, og kom dem i en minihakker eller en foodprocessor. Tilsæt resten af ingredienserne – pinjekerner, hvidløg, parmesan, olie og citronsaft. Blend det godt sammen.
Topping
- Gør din valgfri topping klar, og skær mozzarellaen i skiver.
Pizza
- Efter 30 minutter tager du pizzabunden ud, smører den med pesto og tilsætter din topping. Læg mozzarellastykker på, og giv den et lille drys tørret basilikum på toppen.
- Bag pizzaen i 8-12 minutter, eller indtil den ser færdig ud.