6.0
Kulhydrater / pers.

Fordele

  • God til to dage
  • Sund og lækker

Ulemper

Tid
8
Smag
9
Holdbarhed
10
Ingredienser
9

Endelig vurdering af retten

En broccoligratin der giver har en lækker smag og en stor mæthed. Den er rigtig lækker, sund og er en rigtig hverdagsret, der kan spises af alle. Vi elsker den, og spiser den som den er, men du du kan til enhver tid kombinere den med lidt grønt, eller en skive Keto rugbrød

Broccoligratin med bacon

Bedøm denne ret

3.5 fra 4 stemmer
Køkkentid25 min
Ventetid25 min
Samlet tid50 min
Opskrift til: 4 personer
Type: [Keto]
Kalorier: 698kcal
Kulhydrater: 6g
Protein: 30g
Fedt: 56g
Fiber: 2g

Næringsindholdet er per person/stk

Pin Print opskriften

Ingredienser

  • 1 stk broccoli
  • 2 stk gulerødder ca. 90-120 gram
  • 125 gram bacon
  • 2 spsk smør
  • 40 gram mandelmel
  • 200 ml piskefløde
  • 100 ml vand*
  • 1 stk grøntsagsbouillon terning
  • 5 stk æg
  • 50 gram parmesan
  • 3 spsk citronsaft
  • 0,5 tsk muskatnød

Fremgangsmåde

  • Start med at fylde en gryde med vand og lidt salt, skær broccoli ud i mindre buketter og gulerødder i tynde skrive, og kog dem i 5 minutter. Steg din bacon på en stor pande og læg det til side.
  • Tilsæt nu smør i en den samme pande og smelt det. Tilsæt mandelmel og bland det godt sammen. Hæld langsomt piskefløden i blandingen under omrøring og derefter grøntsagsbouillon, og lad det koge igennem. Tag det af blusset og sæt til side, og lad det stå i nogle minutter.
  • Del dine æg blommer og hvide, hvor du tilsætter de hvide i en stor skål og klækker blommerne ud i panden. Rør blommerne ud og tilsæt salt og peber. Tilsæt massen i en stor skål og lad det afkøle lidt.
  • Pisk nu dine æggehvider stive og vend dem i massen. Drys bacon i, pres citronsaft og tilsæt revet parmesan. Tilsæt salt, peber og muskatnød, bland sammen, og tilsæt derefter broccoli og gulerod.
  • Tænd for ovnen på 180°. Smør et stort ovnfast fad med lidt fedtstof og tilsæt hele blandingen. Bag det i 25 minutter indtil massen er luftig og lækker.
VejledningForstår du ikke tallene i opskriften? Læs her