13.0
Kulhydrater / pers.

Fordele

  • God og gennemgående ret
  • Velsmagende og lækkert Keto måltid

Ulemper

Tid
8
Smag
8
Holdbarhed
9
Ingredienser
8

Endelig vurdering af retten

Det her er en velsmagende og lækker Keto ret, der giver følelsen af klassiske bagte kartofler, men uden de mange kulhydrater. Den udgør et lækkert måltid, med masser af grønt, et stykke let og simpelt kylling, som serveres med en cremet sauce til. Et gennemsnitligt knoldselleri er målt til 320 gram (den spiselige del), som er hvad vi er gået ud fra.

Cremet kylling med ovnbagt knoldselleri og asparges

Bedøm denne ret

5 fra 1 stemme
Køkkentid15 min
Ventetid30 min
Samlet tid45 min
Opskrift til: 2 personer
Type: [Keto]
Kalorier: 753kcal
Kulhydrater: 13g
Protein: 43g
Fedt: 56g
Fiber: 8g

Næringsindholdet er per person/stk

Pin Print opskriften

Ingredienser

Kylling og stegning
  • 350 gram kyllingebryst
  • 1 spsk smør
  • 2 stk hvidløgsfed
  • 1 spsk olivenolie
  • 100 ml bouillon
  • 150 ml piskefløde
Grøntsager og bagning
  • 0,25 tsk cayenne peber
  • 0,5 tsk stødt paprika
  • 4 stk hvidløgsfed
  • 2 spsk olivenolie
  • 0,5 stk knoldselleri
  • 1 bundt asparges

Fremgangsmåde

Grøntsager og bagning
  • Tænd for ovnen på 200°
  • Tag en lille skål og bland paprika, cayenne peber, salt, peber og olivenolie, samt presset hvidløgsfed. Tag en ovnfast fad, som kan rumme både knoldselleri og asparges
  • Skær knoldselleri i ca. 2x3 cm og læg dem i det ovnfaste fad sammen med asparges. Hæld krydderiblandingen over og mix det godt rundt. Bag det i ovnen i ca. 30 minutter, eller til de virker færdige, når du stikker i knoldselleri med en gaffel. Bland dem lidt rundt 2-3 gange i løbet af de 30 minutter, de er i ovnen, og lav kyllingen imens
Kylling og stegning
  • Skær kyllingebryst i passende størrelser. Vi halverede kyllingebryst på tværs. Drys med salt og peber.
  • Tilsæt smør på en pande og pres hvidløgsfed på panden. Steg i et minut ca. Tilsæt så olivenolie og dine kyllingestykker. Steg i ca. 4 minutter på hver side.
  • Tag kyllingen af panden og tilsæt bone broth eller en anden bouillon. Steg i ca. 2 minutter indtil ca. halvdelen af væsken er væk, og tilsæt så piskefløde. Når fløden koger tilsætter du kyllingestykkerne igen, og koger dem i saucen i ca. 3-5 minutter. Smag til med salt og peber undervejs
Servering
  • Server kyllingestykkerne med flødesovsen, sammen med de bagte knoldselleri og asparges
Noter:
Den spiselige del af et knoldselleri, er ved et gennemsnitligt knoldselleri målt til 320 gram, som er det, vi er gået ud fra i opskriften. 
VejledningForstår du ikke tallene i opskriften? Læs her