13.0 Kulhydrater / pers.
Fordele
- God og gennemgående ret
- Velsmagende og lækkert Keto måltid
Ulemper
Endelig vurdering af retten
Det her er en velsmagende og lækker Keto ret, der giver følelsen af klassiske bagte kartofler, men uden de mange kulhydrater. Den udgør et lækkert måltid, med masser af grønt, et stykke let og simpelt kylling, som serveres med en cremet sauce til. Et gennemsnitligt knoldselleri er målt til 320 gram (den spiselige del), som er hvad vi er gået ud fra.
Cremet kylling med ovnbagt knoldselleri og asparges
Bedøm denne ret
Ingredienser
Kylling og stegning
- 350 gram kyllingebryst
- 1 spsk smør
- 2 stk hvidløgsfed
- 1 spsk olivenolie
- 100 ml bouillon
- 150 ml piskefløde
Grøntsager og bagning
- 0,25 tsk cayenne peber
- 0,5 tsk stødt paprika
- 4 stk hvidløgsfed
- 2 spsk olivenolie
- 0,5 stk knoldselleri
- 1 bundt asparges
Fremgangsmåde
Grøntsager og bagning
- Tænd for ovnen på 200°
- Tag en lille skål og bland paprika, cayenne peber, salt, peber og olivenolie, samt presset hvidløgsfed. Tag en ovnfast fad, som kan rumme både knoldselleri og asparges
- Skær knoldselleri i ca. 2x3 cm og læg dem i det ovnfaste fad sammen med asparges. Hæld krydderiblandingen over og mix det godt rundt. Bag det i ovnen i ca. 30 minutter, eller til de virker færdige, når du stikker i knoldselleri med en gaffel. Bland dem lidt rundt 2-3 gange i løbet af de 30 minutter, de er i ovnen, og lav kyllingen imens
Kylling og stegning
- Skær kyllingebryst i passende størrelser. Vi halverede kyllingebryst på tværs. Drys med salt og peber.
- Tilsæt smør på en pande og pres hvidløgsfed på panden. Steg i et minut ca. Tilsæt så olivenolie og dine kyllingestykker. Steg i ca. 4 minutter på hver side.
- Tag kyllingen af panden og tilsæt bone broth eller en anden bouillon. Steg i ca. 2 minutter indtil ca. halvdelen af væsken er væk, og tilsæt så piskefløde. Når fløden koger tilsætter du kyllingestykkerne igen, og koger dem i saucen i ca. 3-5 minutter. Smag til med salt og peber undervejs
Servering
- Server kyllingestykkerne med flødesovsen, sammen med de bagte knoldselleri og asparges