12.0 Kulhydrater / pers.
Fordele
- Velsmagende og anderledes
Ulemper
- Lidt lang køkkentid
Endelig vurdering af retten
Moussaka er en udbredt ret i balkan og mellemøsten, og er en vildt god ret i Keto sammenhæng. Retten kombinerer en kødsovs med aubergine, med en lækker bagt æggemasse, og ost på toppen. Den er super sund og velsmagende
En lækker Keto moussaka
Bedøm denne ret
Ingredienser
Aubergine bages
- 1 stk aubergine
- 1 spsk olivenolie
- 1 stk salt
Kødsovs
- 1 stk rødløg
- 1 stk hvidløgsfed
- 450 gram hakket oksekød
- 400 gram flåede tomater
- 0,5 tsk stødt koriander
- 1 tsk tørret oregano
- 0,25 tsk kanel
- 0,5 tsk tørret spidskommen
Æggemasse
- 2 stk æg
- 200 gram græsk yoghurt 10%
- 0,25 tsk kardemomme
- 75 gram revet ost
Fremgangsmåde
Aubergine
- Tænd for ovnen på 250°. Skrald aubergine så godt som du kan, skær den i tynde skiver på tværs og læg dem på en bageplade med bagepapir. Stryg olivenolie over dem, krydder dem med salt og bag dem i ovnen i 20 minutter, vend dem efter 10 minutter. I mellemtiden laver du kødsovsen.
Kødsovs
- Varm olivenolie i en gryde. Hak og løg steg det, tilsæt et presset hvidløgsfed. Sauter kødet indtil det er brunet og gennemstegt. Tilsæt flåede tomater, oregano, koriander, kanel og spidskommen, og smag til med salt og peber. Kog det op i ca. 10 minutter, og rør i det med jævne mellemrum, så det ikke brænder på.
- Efter auberginen er bagt tager du det ud, og skruer ned på 190°. Tag et mellemstort ovnfast fad. Smør det med fedtstof, og læg aubergine i bunden. Tilsæt kødsovsen over hele fadet, og læg aubergine oven på kødet. Lav nu æggemassen der skal ovenpå.
Æggemasse
- Pisk æg og græsk yoghurt samt lidt salt og peber og et drys kardemomme. Pisk det sammen og hæld det over resten af retten. Stryg revet ost på toppen og bag det i ovnen i 35 minutter.