9.0 Kulhydrater / pers.
Fordele
- Krydret og lækker
- God selv til flere dage
Ulemper
- Rigtig mange forskellige ingredienser
Endelig vurdering af retten
En smagfuld og autentisk indisk kylling korma, der indeholder ikke mindre end 10 forskellige krydderier, men det understreger autencitet i det indiske køkken. Retten smager fantastisk og autentisk, og så er den hammer god på Keto. Den suppleres med raita, en indisk dressing og blomkålsris.
Indisk chicken korma med krydret raita
Bedøm denne ret
Ingredienser
Kyllingekorma
- 500 gram kyllingebryst
- 2 spsk olivenolie
- 3 tsk garam masala
- 4 tsk stødt karry
- 2 stk rødløg
- 4 stk hvidløgsfed
- 2 spsk olivenolie
- 3 stk løse tomater
- 1 tsk gurkemeje
- 0,5 tsk stødt koriander
- 0,5 tsk kanel
- 0,5 tsk kardemomme
- 0,5 tsk muskatnød
- 0,5 tsk chilipulver
- 20 gram mandler
- 100 gram creme fraiche 38%
- 60 gram tomatpure
- 400 gram kokosmælk
Raita
- 200 gram græsk yoghurt 10%
- 0,5 stk agurk
- 0,5 bundt frisk mynte
- 0,5 tsk tørret spidskommen
- 1 stk lime
Blomkålsris
- 350 gram blomkålsris
- 1 spsk smør
Fremgangsmåde
Kyllingekorma
- Kom kylling i en pose med 2 spsk. olivenolie, garam masala, lidt salt og pebersamt karry. Sæt den på køl i 30 minutter. Efter 30 minutter steger du kyllingen på panden i 5-6 minutter på hver side.
- Hak løg og hvidløg. Tag en dyb pande, og tilsæt 2 spsk. olivenolie, løg og hvidløg, og steg det i 2 minutter.
- Hak tomaterne, og tilsæt dem efterfulgt af alle krydderierne. Rør rundt.
- Blend mandlerne til mandelmel (eller brug bare mandelmel, hvis du har det i huset), og kom det på panden.
- Tilsæt cremefraiche, tomatpuré og en hel dåse kokosmælk plus det øverste tykke kokosmælk fra dåse nummer to. Rør det godt sammen.
- Skær kyllingefileterne i spisestørrelser, og tilsæt kyllingen til retten. Lad den simre i ca. 30 minutter. Lav raita imens.
- Smag retten til med karry, garam masala, salt og peber, og hvis den har brug for et mere surt/smagfuldt pift, kan du tilsætte lidt mere tomatpuré.
Raita
- Kom cremefraichen i en skål, hak mynten, og riv agurken. Du behøver ikkepresse vandet ud af agurken. Kom det hele i skålen.
- Smag til med spidskommen, limesaft, salt og peber.
Blomkålsris
- Tilsæt smør på en pande og lad det varme op. Når det er varmt, tilsætter du dine blomkålsris og steger dem ved hård varme i 2-3 minutter. Vend i dem ofte, for at sikre, at de ikke brænder på.