5.0
Kulhydrater / pers.

Fordele

  • Hurtig og nem
  • Velsmagende og passer godt sammen

Ulemper

  • Hjertesalat som bund kan undværes, og laves til en regulær sidesalat
Tid
8
Smag
8
Holdbarhed
8
Ingredienser
7

Endelig vurdering af retten

Her har vi en lækker dansk ret, bestående af frikadeller og blomkålsmos, suppleret på en grøn bund, som kan varieres efter behov. VI har lavet den så simpel som overhovedet muligt. Frikadellerne er keto venlige og uden mel, og blomkålsmosen er tilsat lidt smør, creme fraiche og ost, som giver den en rigtig lækker smag

Keto frikadeller med blomkålsmos på grøn bund

Bedøm denne ret

4 fra 1 stemme
Køkkentid20 min
Ventetid20 min
Samlet tid40 min
Opskrift til: 2 personer
Type: [Keto]
Kalorier: 694kcal
Kulhydrater: 5g
Protein: 60g
Fedt: 45g
Fiber: 4g

Næringsindholdet er per person/stk

Pin Print opskriften

Ingredienser

Blomkålsmos
  • 1 stk blomkål
  • 1 spsk smør
  • 50 gram creme fraiche 18%
  • 50 gram revet ost
  • 0,5 tsk stødt paprika
Simple frikadeller
  • 1 stk rødløg
  • 400 gram hakket svine- og kalvekød
  • 1 stk æg
  • 30 gram revet ost
  • 1 tsk sennep
  • 0,5 tsk cayennepeber
  • 0,5 tsk salt
  • 1 spsk smør
Anretning
  • 1 stk hjertesalat

Fremgangsmåde

Blomkålsmos
  • Start med at lave din blomkålsmos, da blomkålet skal koges kortvarigt først. Tilsæt vand i en gryde og skær blomkål i buketter. Tilsæt 1 tsk salt og læg derefter buketterne i vandet. Kog dem i ca. 10 minutter eller til de er bløde.
  • Gem en kop vand, og hæld resten af vandet fra. Tilsæt resten af ingredienserne for blomkålsmos i gryden, og blend det sammen med en stavblender. Hvis du ønsker, at konsistensen på moden er blødere, tilsætter du noget af kogevandet. Smag til med salt og peber.
Frikadeller
  • Hak løg fint. Lige med undtagelse af smørret, der er til stegning, blander du alle ingredienserne i en skål. Klæk dog æg i til sidst. Tilsæt det første æg, og bland det sammen. Mærk om konsistensen er ok, da du muligvis kan blive nødt til at skulle undgå ét af æggene. Det afhænger af æggenes størrelser. Tilsæt æg nummer 2, hvis du mærker, at konsistensen kan bære det.
  • Steg frikadellerne i smørret på en pande på alle eller begge sider, alt efter hvor runde dine frikadeller er.
  • Læg hjertesalat som bund, en stor klat blomkålsmos og derefter en en frikadelle på hver.
VejledningForstår du ikke tallene i opskriften? Læs her