9.0 Kulhydrater / pers.
Fordele
- Super gode og smagefulde kødboller i tomat
- Sund salat med smag af fennikel, og mange grove og passende grøntsager
Ulemper
Endelig vurdering af retten
I denne ret laver vi nogle lækre kødboller i tomat, hvor vi bruger hørfrø som suget væsken, og blander det med et æg. En tomatsauce af rød karrypasta, og vores lækre Ketoliv Bone Broth. Vi spiser den med en lækker og anderledes omgang stegte grøntsager, med godt med sund fennikel
Kødboller i tomat, med stegte grøntsager og fennikel
Bedøm denne ret
Ingredienser
Kødboller i tomat
- 400 gram hakket oksekød
- 20 gram hørfrø
- 1 stk æg
- 1 tsk tørret oregano
- 400 gram hakkede tomater
- 100 ml bouillon
- 1 tsk rød karrypasta
- 1 spsk smør
- 30 gram parmesan
Stegte grøntsager
- 50 gram fennikel
- 0,5 stk squash
- 1 stk gulerødder
- 40 gram cherrytomater
- 1 spsk kokosolie
- 1 tsk rød karrypasta
Fremgangsmåde
Kødboller i tomat
- Start med at tilsætte hørfrø i en minihakker, og blend det til mel. Tilsæt nu kødet i en skål, tilsæt hørfrø sammen med ægget, oregano, salt og peber. Bland det sammen og lad det trække i 5-10 minutter.
- Tænd for ovnen på 200° og tilsæt hakket tomater i et ovnfast fad. Bland rød karrypasta i, sammen med Ketolivs Bone Broth, eller en anden bouillon. Tilsæt salt og peber.
- Ælt nu kødet lidt sammen igen, og steg det i smør på en pande. Når bollerne er gennemstegt, hælder du kødet og fedtet fra panden, over i det ovnfaste fad, og blander det rundt. Riv parmesan på toppen og bland lidt rundt igen.
- Bag i ovnen i 20 minutter ved 200°
Stegte grøntsager
- Hak fennikel i strimler, og skær squash i skiver, samt halver dem på midten. Riv gulerødder i strimler med en skræller, og skær cherrytomater i halve.
- Tilsæt nu olivenolie på en pande, og varm det godt op. Tilsæt rød karrypasta og bland det lidt rundt på panden. Tilsæt nu alle grøntsagerne, undtagen tomater. Steg i 3-4 minutter, tilsæt cherrytomater, og steg i 2 minutter mere.
- Server kødboller i tomat sammen med de stegte grøntsager.