9.0 Kulhydrater / pers.
Fordele
- Lækkert og sundt
- En god kombination og sammensætningen af maden
Ulemper
Endelig vurdering af retten
I denne ret laver vi et stykke simpel laks, som er toppet mest pesto. Vi serverer den med stegte grøntsager fra haven, som består af grønne bønner og knoldselleri, der toppes med basilikum og citron. Det er simpelt, lokalt og yderst lækkert til den danske sommer. Den kan også serveres med søde kartofler eller endda kolde kartofler i stedet for knoldselleri (Liberalt LCHF)
Laks med pesto og stegte grøntsager fra vore danske haver
Bedøm denne ret
Ingredienser
Laksen
- 225 gram laksefilet
- 130 gram færdigkøbt pesto
Bønnesalat
- 0,5 stk rødløg
- 0,25 stk knoldselleri 100 gram uden skræl
- 200 gram grønne bønner
- 3 stk hvidløgsfed
- 2 spsk olivenolie
Topping
- 0,25 bundt frisk basilikum
- 0,5 stk citron
Fremgangsmåde
- Forvarm ovnen til 200°
- Krydder dine laksefileter med salt og peber, og læg dem i et fad med 1-2 spsk vand (eller hvidvin) med skin siden nedad. Læs ca. 2 spsk pesto over fisken og spred det jævnt. Bag i ovnen i ca. 12 minutter.
- Skær skræl fra knoldselleri og skær den i stykker á ganske små spisestykker. Hak også rødløg fint. Skær dine grønne bønner over 2 eller 3 gange, så de også bliver små spisestørrelser. Og hvis de iøvrigt er fra frost, skal du lige koge dem i vand i nogle minutter først.
- Tilsæt olivenolie på en pande og steg så rødløg i et minut. Tilsæt så knoldselleri og steg i 5 minutter. Tilsæt derefter dine grønne bønner og steg det hele i 6-7 minutter.
- Tilsæt ca. en halv spsk pesto nu, samt det pressede hvidløg. Smag til med salg og peber her, tilsæt et skvat vand (0,5 spsk ca.), og steg videre i et par minutter. Så er grøntsagerne klar!
- Server din laks med pesto med dine lækre grøntsager, og servér dem med godt med friske basilikumblade, et par skiver frisk citron og eventuelt en klat pesto mere. Velbekomme..