12.0 Kulhydrater / pers.
Fordele
- Smagfuld og lækker
- Gode variationsmuligheder
- God til flere dage
Ulemper
Endelig vurdering af retten
En velsmagende mexikansk gryderet, der suppleres med en lækker og grov tomatsalsa. Det er et godt match. Den kan også laves med blomkålsris, som på billedet, men spises i denne opskrift med tomatsalsa. Den er hverdagsagtig, og har et godt næringsindhold for Keto, som altid!
Mexicansk gryderet med oksekød med en grov tomatsalsa
Bedøm denne ret
Ingredienser
- 1 stk rødløg
- 3 stk hvidløgsfed
- 2 stk pølser 120 gram
- 2 stk gulerødder
- 400 gram hakket oksekød
- 400 gram flåede tomater
- 200 ml bouillon
- 2 tsk stødt koriander
- 3 tsk tørret spidskommen
- 1 tsk cayennepeber
- 1 tsk stødt paprika
- 1 stk avocado
Grov tomatsalsa
- 200 gram cherrytomater
- 1 stk rødløg
- 1 stk lime
- 0,5 bundt frisk basilikum
- 1 stk hvidløgsfed
- 2 spsk olivenolie
Fremgangsmåde
Mexicansk gryderet
- Start med at gøre alle ingredienserne klar. Hak rødløg og hvidløgsfed, skær pølser i skiver, og halvér dem en gang mere, samt skræl og riv gulerødderne.
- Steg løg og hvidløgsfed i lidt fedtstof på en pande. Steg i et par minutter, og tilsæt derefter hakket oksekød. Steg, til kødet er gennemstegt.
- Tilsæt gulerødder, alle krydderierne og til sidst de flåede tomater. Lad det simre i ca. 35 minutter ved lav varme med låg på. Lav tomatsalsaen imens.
Grov tomatsalsa og servering
- Skær cherrytomater i kvarte, og hak rødløg og en håndfuld frisk basilikum. Kom det i en skål.
- Pres hvidløgsfed og limesaft, og hæld det over salaten sammen med olivenolie. Bland det godt, og smag til med salt og peber.
- Skær avocadoen i skiver, og servér sammen med den mexicanske gryderet og grov tomatsalsa.