6.0 Kulhydrater / pers.
Fordele
- Tager 60 minutter, men har en lav arbejdstid
- Lækker, krydret og sød smag
- Godt næringsindhold
Ulemper
- Naan brød taber hurtigt sprødhed, ellers lækkert alternativ
Endelig vurdering af retten
En vellykket tomatsuppe, der er lavet helt fra bunden. Der er fløde og feta i, som gør den vældig egnet til keto. Derudover er den utrolig nem, selvom den har en højre simretid. Smagen er krydret, sød og lækker, og bestemt værd at vise frem, både til forret og hovedret
Nem tomatsuppe med feta og naan brød
Bedøm denne ret
Ingredienser
Tomatsuppe
- 1000 gram tomater
- 2 spsk olivenolie
- 1 stk rødløg
- 2 stk hvidløgsfed
- 0,5 tsk salt
- 0,25 tsk peber
- 0,5 tsk tørret basilikum
- 1 tsk tørret timian
- 40 gram tomatpure
- 2 tsk sukrin, kan undlades
- 500 ml vand*
- 80 ml piskefløde
- 150 gram feta
Naan brød fra bunden
- 50 gram kokosfibermel
- 10 gram loppefrøskaller
- 0,5 tsk bagepulver
- 220 ml vand*
Fremgangsmåde
Tomatsuppe
- Tænd ovnen på 200°. Vask tomaterne og skær dem i halve. Læg dem i et ovenfast fad, drys dem med olivenolie. Drys med salt, peber, sukrin, oregano, basilikum og presset hvidløg. Læg løget i fadet også. Bag det i ca. ca. 40 minutter. Lav naanbrød imens
- Flyt indholdet fra ovnen til en blender og blend det, eller brug en stavblender i en skål. Tilsæt vand, tomatpure og piskefløde
Naanbrød
- Varm 220 ml vand i mikroovnen i ca. 20-30 sekunder. Bland alle ingredienserne til naan brødet og form det til en klistret dej. Lad det stå i 10 minutter, for at frøskallerne kan trække væsken
- Del dejen i 4 dele og læg dem på et stykke bagepapir. Læg endnu et stykke bagepapir ovenpå og lav dem så flade som du ønsker dit fladbrød, og husk at de hæver en bette smule.
- Steg dem på en pande i rigeligt med smør på begge sider. Tilføj nyt fedtstof imellem vendingen.