8.0 Kulhydrater / pers.
Fordele
- Grønt og ketovenligt
- Lækkert og simpelt
Ulemper
- Overvej at lave en sauce til
Endelig vurdering af retten
En lækker oksesteg der kombineres med en anderledes form for broccolisalat. Broccolisalaten dampes og kombineres i en lækker og grøn salat med vindruer, der toppes med feta og hakkede mandler. Simpelt, Ketovenligt og grønt.
Oksesteg og broccolisalat med vindruer og feta
Bedøm denne ret
Ingredienser
Oksesteg
- 350 gram oksesteg
- 0,5 tsk tørret timian
Salat
- 1 stk broccoli
- 35 gram mandler
- 0,25 bundt asparges
- 60 gram vindruer
- 40 gram ærter
- 50 gram feta
Salatdressing
- 1 spsk olivenolie
- 2 spsk citron
Fremgangsmåde
Steg
- Start med at gøre stegen klar. Giv den et par dråber fedtstof, og drys med salt, peber og eventuelt andre krydderier. Vi brugte timian.
- Tilsæt lidt vand i et ovnfast fad, og læg dit kød. Bag det i ovnen indtil det er ca. 62° for rosa, 65° for gennemstegt.
Salat
- Skær broccoli i buketter, asparges i mindre stykker og optø ærter, hvis de er fra frost.
- Sæt vand i en gryde og tilsæt salt. Tilsæt broccoli og kog det i et minuts tid, tilsæt så asparges. Kog indtil du synes broccoli har den rette konsistens for dig, hvilket formentligt kun tager kort tid.
- Rist mandler på en tør pande i et par minutter, og hak dem fint.
- Skær vindruer i halve og lav en stor salat af broccoli, asparges og ærter. Tilsæt vindruer og bland det godt rundt. Lav dressingen
Salatdressing og servering
- Lav en dressing af olivenolie og godt med citron. Tilsæt salt og peber, og hæld den over salaten. Bland det godt rundt. Drys med feta på toppen og mandler. Server broccolisalaten med din oksesteg.