12.0 Kulhydrater / pers.
Fordele
- Simpel kyllingeret
- Mætter og har en god næringssammensætning
- Velsmagende og passer godt sammen
Ulemper
Endelig vurdering af retten
Her laver vi en meget simpel kyllingeret, der kombineres under princippet kød og grønsager. Derudover tilsætter vi en god og syrlig persilledip der passer godt til. Retten har en god næringssammensætning, og er super simpel og velsmagende
Simpel kylling med grøntsager og persilledip
Bedøm denne ret
Ingredienser
- 350 gram kyllingebryst
- 2 spsk olivenolie
- 2 stk peberfrugter
- 0,5 stk aubergine
- 1 stk squash
- 125 gram champignon
- 2 spsk olivenolie
- 4 stk hvidløgsfed
- 2 spsk citronsaft
- 1 tsk paprika
- 0,5 tsk chilipulver
- 1 tsk oregano
Persilledip
- 0,5 bundt frisk persille
- 150 gram græsk yoghurt 10%
- 1 spsk citronsaft
- 0,5 spsk olivenolie
Fremgangsmåde
Simpel kylling med grøntsager
- Vi starter med at stege kyllingestykkerne, og imens de steger, gør vi grøntsagerne klar, steger dem efterfølgende og gør dippen klar. Har du kyllingebryst, anbefaler vi at skære dem over på langs, så de bliver tyndere, og derudover skære dem over 2-3 gange på tværs, så det er store kyllingestykker.
- Krydder kyllingestykkerne med salt og peber, tilsæt olivenolie på en pande og steg dit kylling 4-7 minutter på hver side, afhængigt af størrelsen på dine stykker. Hak grøntsagerne imens.
- Både aubergine, squash og peberfrugt skæres i spisestørrelse bidder, og champignon skæres i skiver
- Tag kylling af, når det er færdigstegt, og læg noget staniol papir over det. Tilsæt mere olivenolie. Pres hvidløgsfed på panden, steg i 30 sekunder og tilsæt dernæst grøntsagerne. Sørg for at varmen er relativt høj nu, og rør i det ofte. Tilsæt citronsaft, paprika, oregano og salt og peber, og steg i 5-7 minutter.
Persilledip
- Hak persille fint og tilsæt i en skål sammen med græsk yoghurt og citron. Du kan eventuelt også tilsætte 1-2 hvidløgsfed. Smag til med salt og peber.
Servering
- Server kyllingestykkerne sammen med de stegte grøntsager og persilledippen. Drys eventuelt med lidt persille på toppen inden servering