13.0
Kulhydrater / pers.

Fordele

  • Utrolig god og relativt simpel suppe
  • Godt supplement med fatheaddej i skiver

Ulemper

  • Fathead dejen øger kalorierne en del. Kan undværes
Tid
8
Smag
8
Holdbarhed
8
Ingredienser
8

Endelig vurdering af retten

Her får du en vildt lækker tortilla suppe, som laves med hjemmelavede fathead tortillas skåret i stimler. Den er vildt lækker, og har en god helhed. Den er velsmagende, mættende og Keto sund.

Tortilla suppe med fathead tortillas

Bedøm denne ret

5 fra 1 stemme
Køkkentid35 min
Ventetid15 min
Samlet tid50 min
Opskrift til: 2 personer
Type: [Keto]
Kalorier: 813kcal
Kulhydrater: 13g
Protein: 69g
Fedt: 49g
Fiber: 8g

Næringsindholdet er per person/stk

Pin Print opskriften

Ingredienser

  • 2 spsk olivenolie
  • 1 stk rødløg
  • 4 stk hvidløgsfed
  • 1 stk peberfrugter
  • 200 gram hakkede tomater
  • 30 gram soltørrede tomater
  • 1 tsk tørret oregano
  • 2 tsk tørret spidskommen
  • 1 tsk stødt paprika
  • 80 gram tomatpure
  • 800 ml bouillon
  • 400 gram kyllingebryst
  • 1 stk lime
  • 0,5 stk avocado
  • 60 gram cheddar
Tortillas fathead

Fremgangsmåde

Tortilla suppe
  • Start med at lave suppen og derefter fathead dejen.
    Skær kylling i mindre stykker, og steg det i lidt fedtstof på en pande. Når det er færdigstegt, river du kyllingekødet fra hinanden med to gafler, og stiller til side.
  • Hak løg og steg det i olivenolie i en gryde, i 3 minutters tid. Pres hvidløgsfed deri. Steg i et par minutter mere. Hak peberfrugt og soltørrede tomater fint og tilsæt til gryden, sammen med tomater, oregano, spidskommen og paprika. Rør i 2 minutter.
  • Tilsæt kyllingebouillon og tomatpure, og kog det op. Tilsæt kyllingekød og saft fra en hel lime, og smag til med salt og peber.
Fathead dej
  • Tænd for ovnen på 200°
  • Tilsæt revet ost til en skål. Smelt det i mikrobølgeovn af 2 omgange. Først ca. 20-30 sekunder, rør i det, og giv det ca. 20 sekunder mere. Tilsæt mandelmel, salt og loppefrøskaller, og ilt det godt sammen med hånden (pas på osten ikke er for varm).
  • Læg det på et stykke bagepapir, og læg endnu et stykke bagepapir ovenpå. Mas dejen flad til ca. 3-4 mm. Bag den nu i 6-7 minutter. Tag pladen ud, skær dejen i lange strimler, og læg dem eventuelt med lidt mellemrum fra hinanden. Bag dem igen i 5-6 minutter mere, eller til de er gyldne og gennembagt.
  • Server fathead tortillas i strimler sammen med tortillas suppen og cheddar, samt avocado til!
VejledningForstår du ikke tallene i opskriften? Læs her