3.0 Kulhydrater / pers.
Fordele
- Rimelig simpel
- Pænt næringsindhold
Ulemper
- Mangler lidt mere substans - Lidt salat til, vil gøre retten godt
Endelig vurdering af retten
En pæn ret, der kan kombineres på flere måder. Retten er god til to dage, og kan eventuelt piftes op med en god tomatsalat på dag to. Retten har et ok næringsindhold, dog med en høj mængde protein, i forhold til fedt.
Svenske kødboller med blomkålsmos
Bedøm denne ret
Ingredienser
Blomkålsmos
- 1 stk blomkål
- 50 ml piskefløde
Kødboller
- 400 gram hakket oksekød
- 400 gram hakket svinekød
- 1 stk squash
- 1 stk æg
- 1 tsk stødt koriander
- 2 tsk tørret spidskommen
- 1 tsk peber
- 1 tsk salt
- 2 spsk smør
Sovseblanding
- 200 ml bouillon
- 2 tsk sennep
- 200 ml piskefløde
Fremgangsmåde
Blomkålsmos del 1
- Fyld en gryde med vand og sæt det til at koge. Hak blomkål i mindre stykker imens vandet bringes i kog. Kog blomkål i 10-15 minutter
- Lav kødbollerne imens og vend tilbage til blomkålsmosen herefter
Kødboller
- Smuldrer kød i en skål. Riv squash ned i skålen, uden at dræne den for vand. Tilsæt krydderier, æg og salt og mix bland det godt og grundigt med dine hænder
- Smelt smør på en stor pande (der kan rumme sovseblandingen også) og steg kødbollerne i en passende størrelse for dig. Vi fik lige godt 20 kødboller af denne blanding. Steg dem på alle sider, indtil de er gyldne
Sovseblanding
- Tilsæt sennep, kyllingebouillon og fløde til panden og lad det simre ved god varme i 5-15 minutter, indtil sovsen virker passende tyk i konsistensen
Blomkålsmos del 2
- Hæld vandet fra blomkålsmosen og enten blend det med en stavblender eller med en kartoffelmoser. Tilsæt 50 ml fløde eller indtil det har en passende konsistens for dig. Tilsæt eventuelt en klat smør inden servering