5.0
Kulhydrater / pers.

Fordele

  • Chafflesfritter er utrolig lækkert!
  • En ekstremt gennemført ret
  • Sjov og lækker kombination

Ulemper

Tid
8
Smag
10
Holdbarhed
9
Ingredienser
8

Endelig vurdering af retten

Uh, det her blev altså bare et hit. Vi tog chaffles og lavede dem til pommes fritter. De serveres med en kalveculotte og en tomat mozzarella, og samme udgør de et fantastisk måltid. Suppler med en bearnaise sovs, og så er stjernemåltidet i hus. Chafflesfritter fungerer utrolig godt!

Kalveculotte med chaffelsfritter og tomat mozzarella

Bedøm denne ret

3.5 fra 6 stemmer
Køkkentid20 min
Ventetid45 min
Samlet tid1 t 5 min
Opskrift til: 2 personer
Type: [Keto]
Kalorier: 761kcal
Kulhydrater: 5g
Protein: 49g
Fedt: 57g
Fiber: 1g

Næringsindholdet er per person/stk

Pin Print opskriften

Ingredienser

Kød og sovs
  • 1 spsk olivenolie
  • 200 gram kalveculotte eller anden steg
  • 1 spsk allround krydderi
  • 1 brev bearnaisesauce
  • 1 spsk smør
  • 100 ml mælk
Chaffles
  • 80 gram revet ost
  • 2 stk æg
  • 15 gram mandelmel
  • 1 tsk stødt paprika
  • 0,5 tsk salt
Tomat mozzarella
  • 1 tsk balsamico eddike
  • 2 stk løse tomater
  • 75 gram mozzarella

Fremgangsmåde

Kød
  • Start med at smøre din kalveculotte eller anden steg med olivenolie og krydre med allround krydderi. Steg den kortvarigt på en pande på alle sider. Tænd for ovnen på 200°, læg stegen i et ovnfast fad med lidt vand i bunden og sæt den i ovnen.
  • Bag stegen ca. 45 minutter, men indtil det har en kernetemperatur på lige godt 58° for at være medium.
Chaffles
  • Lav dine chaffles fritter med det samme. Det gør du ved at blande æg, mandelmel, paprika og ost i en skål og piske det godt. Tilsæt lidt fedtstof i et vaffeljern, og lav en chaffle af gangen. Når den er færdig, lader du den ligge i et par minutter, og skærer den derefter ud i lange skiver. Gør det samme med alle dine chaffles, og læg dem på en bageplade. Sæt dem ind i ovnen, når stegen kun har 10 minutter tilbage.
Sauce
  • Når du sætter dine chaffles i ovnen, laver du din bearnaise sovs efter instruksen. Smelt smør i en gryde, tilsæt krydderiblanding, rør det op, og tilsæt mælk. Kog den op og sænk varmen igen.
Tomat mozzarella
  • Skær tomat og mozzarella i skiver. Læg dem lag på lag i et fad, og drys med lidt balsamico eddike samt salt og peber. Server stegen med chaffles pommes, bearnaise sauce og tomat mozzarella
Servering
  • Skær kødet i ønskede skiver, og server det med dine chaffles ligeledes i skiver, sammen med din tomatsalat.
VejledningForstår du ikke tallene i opskriften? Læs her