10.0 Kulhydrater / pers.
Fordele
- Lækker og nem
- Smager godt og af mange forskellige smagsnuancer
Ulemper
Endelig vurdering af retten
En peri-peri kylling er en velsmagende portugisisk kyllingeret, der har en lidt sød og pikant smag, og som smager herligt for alle, Keto eller ej. Retten spises med ris af en blanding af broccoli og blomkål
Peri-peri kylling med kålris
Bedøm denne ret
Ingredienser
Peri-peri marinade og kylling
- 1 spsk olivenolie
- 2 stk lime
- 1 spsk rødvinseddike
- 6 stk hvidløgsfed
- 3 tsk stødt paprika
- 2 tsk chilipulver
- 350 gram kyllingebryst
Stegning
- 1 spsk smør
- 2 stk peberfrugter
- 150 ml piskefløde
- 1 bundt frisk persille
Broccoli-blomkålsris
- 1 stk broccoli
- 150 gram blomkålsris
- 1 spsk smør
Fremgangsmåde
Peri-peri marinade og kylling
- Pres hvidløgsfed i en pose og tilsæt alle de andre ingredienser for din peri-peri marinade. TIlsæt lidt salt og peber, og derefter kyllingen. Ryst posen godt rundt, og lad det trække i 10 minutters tid.
Stegning
- Tilsæt smør og olivenolie. Tag kyllingen op af posen og steg den i 10 minutters tid, indtil de er gennemstegt. Når det er gennemstegt sætter du det over på en tallerken.
- Hak peberfrugter i strimler og tilsæt det på panden til de er møre. Tilsæt resten af marinaden fra posen, steg i 3 minutter mere. Sænk varmen og tilsæt piskefløde. Rør rundt. Læg kyllingen på igen og lad det simre i 10 minutter.
- Lad det simre imens du laver kålris
Broccoli- og blomkålsris
- Hak broccoli fint i en foodprocessor, og det samme med blomkålsris, medmindre du har købt det som ris i forvejen.
- Tilsæt smør på en pande, og steg broccoli og blomkålris ved hård varme i 3-5 minutter. Rør i det ofte, så det ikke brænder på.
Servering
- Server stegte kålris med peri-peri kylling til, og drys med godt med persille på toppen.