10.0 Kulhydrater / pers.
Fordele
- En exceptionelt lækker ret
- Nem nok at lave
- Smager godt sammen
Ulemper
Endelig vurdering af retten
En exceptionelt god ret, der finder en ekstremt god balance i madens smagsnuancer, ved at blande en række ingredienser der hver for sig er gode, men til sammen skaber et måltid, der går op i en højere enhed!
Grillet torsk med serranoskinke og bønnesalat med mandler
Bedøm denne ret
Ingredienser
Bønnesalat
- 250 gram grønne bønner
- 40 gram feta
- 0,25 bundt frisk persille
- 40 gram parmesan
- 30 gram mandler
- 0,5 stk avocado
- 0,25 bundt frisk persille
Torsk med serranoskinke
- 225 gram torsk
- 75 gram serranoskinke
- 0,5 stk citron
- 50 ml hvidvin
- 1 spsk olivenolie
Fremgangsmåde
- Start med at koge bønnerne, gør den klar, og så laver vi til sidst torsken på grillen. Lad os komme i gang.
Bønnesalat med mandler
- Sæt vand til at koge og tilsæt rigeligt med salt. Kog dem i et par minutter, indtil de smager lækre og saltet, og har en god konsistens der passer til dig. Tag dem af, og afkøl dem, så de er kolde eller lunkne.
- Læg bønner i en skål og drys med feta. Bland det godt rundt. Hak persille og bland det i.
- Skær tynde skiver af din parmesan, og skær det over 2-3 gange. Drys på toppen.
- Skær mandler til splinter og drys på toppen, og skær derefter avocado ud i skiver, og læg på toppen.
Torsk
- Tag 2 stykker sølvpapir, læg dem oven på hinanden og form en "båd", som du kan lukke sammen til sidst. Tag nu dit torsk og vikl serranoskinke omkring det. Hæld lidt olivenolie over og derefter lidt hvidvin. Skær citron i skiver og læg på toppen, og drys til sidst med persille. Luk sølvpapiret så meget som du kan.
- Vi grillede dem på 300° i 4 minutter, vendte dem, og gav dem 4 minutter mere. Hvis ikke din sølvpapir "båd" er helt tæt, så løber indholdet ud. Tag derfor 1 stykke sølvpapir mere og lav en båd mere. Læg på grillen og vend så torsken på den. Det nemmeste er naturligvis at lave en