7.0 Kulhydrater / pers.
Fordele
- Hurtig og nem
- Fyldig og god i smagen
Ulemper
- Lidt ostet, men god
Endelig vurdering af retten
Denne lasagne laves i mindre portioner, og uden lasagneplader, som fungerer rigtig godt, fordi den laves i mindre portioner. Den smager godt, og selvom den er en anelse ostet, passer det ganske godt i forhold til rettens helhed
Lasagne bowl med ricotta, uden lasagneplader
Bedøm denne ret
Ingredienser
- 1 spsk olivenolie
- 0,5 stk rødløg
- 2 stk hvidløgsfed
- 250 gram hakket svine- og oksekød
- 2 tsk tørret oregano
- 1 tsk tørret timian
- 200 gram hakkede tomater
- 200 gram bouillon
- 0,5 tsk muskatnød
- 65 gram revet ost
- 125 gram ricottaost
- 65 gram parmesan
Fremgangsmåde
- Tilsæt olivenolie på en pande. Hak løg fint og tilsæt det. Steg i 3 minutter. Pres hvidløgsfed, og steg kortvarigt. Tilsæt kødet og steg indtil det er gennemstegt. Top med oregano, timian, muskatnød, samt salt og peber.
- Tilsæt hakkede tomater og Ketolivs bone broth. Har du ikke bone broth, så tilsæt dobbelt hakkede tomater og tilsæt 0,5-1 bouillonterning okse. Lad det simre i 10 minutter herfra.
- Imellemtiden skærer du ricotta i skiver, og hvis den du har købt er blød som hytteost, er det også fint.
- Tænd for ovnen på 200 graser. Tag et mindre ovnfast fad, smør det med lidt fedtstof, og tilsæt et lag af kødsauce, og derefter ritotta, og fyld det på hinanden i lag, til du køber tur.
- Bland revet ost og parmesan og drys på toppen. Bag det indtil osten på toppen er smeltet og er gyldent.