11.0 Kulhydrater / pers.
Fordele
- Lav arbejdstid
- Smager godt og cremet
- Ganske lavt på kalorier
Ulemper
- En anelse højt på kulhydrater
Endelig vurdering af retten
Når man blander en varm og saltet suppe med en cremet og rund smag fra fetaen, får det en smagskombination der rækker langt, og som er rigtig god. Her får du en tomatsuppe der er lavet fra bunden, og som ikke tager alverdens tid. Den er god i kolde tider, og har et tilforladeligt ernæringsindhold
Smagfuld feta og tomat suppe
Bedøm denne ret
Ingredienser
- 5 stk løse tomater
- 2 spsk olivenolie
- 10 stk hvidløgsfed
- 1 spsk smør
- 1 stk rødløg
- 1 stk gulerødder
- 300 ml bouillon
- 300 ml vand*
- 125 gram feta
- 0,5 bundt frisk koriander
Fremgangsmåde
- Tænd for ovnen på 200°
- Skær dine tomater i halve, og skær den uspiselige knub i midten af tomaten væk. Læg dem på en bageplade med bagepapir. Stryg med olivenolie og salt og peber på alle tomaterne. Skær toppen af et helt hvidløgshovede, pak det ind i sølvpapir og bag det med i ovnen. Bag i 45 minutter.
- Smelt lidt smør i en dyb gryde. Hak løg fint og steg det i smørret. Skær gulerod i tynde skiver og steg med. Tilsæt nu dine tomater sammen med 4 bagte hvidløgsfed. Tilsæt nu de ca. 300 ml bone broth og 300 ml vand (ved opskrift til 2 personer), eller 600 ml hønsebouillon, og lad det simre i 5 minutter.
- Tag en stavblender og blend det hele sammen, og tilsæt lidt over halvdelen af din feta, og blend det med. Smag til med salt og peber, og blend eventuelt lidt mere feta. Brug resten som topping. TIlsæt eventuelt flere hvidløg, spis dem ved eller tilsæt dem i suppen hos dem, der ønsker det.
- Hak koriander fint, og top det inden servering, sammen med feta og et stryg olivenolie.