12.0 Kulhydrater / pers.
Fordele
- Hurtigt og nemt
- Lækkert pift af persille og citron, som passer godt til kylling
Ulemper
- Kan bruge et lille spark fedt mere
- Kan spises hvis du er i ketose, men du bør muligvis tilsætte lidt mere fedt, hvis du er i overgangsfasen
Endelig vurdering af retten
Det er en lækker og hurtig salat, der både mætter, smager godt og rækker på KETO. Den har meget protein grundet den fedtfattige kylling, og kan nemt udskiftes. Retten er nem at lave, og har et dejligt tvist af persille og citron, om passer godt til kylling.
Grillet citron-kylling med krydderurter
Bedøm denne ret
Ingredienser
Marinade/kylling
- 400 gram kyllingebryst
- 1 spsk citronsaft
- 2 spsk olivenolie
- 1 tsk tørret oregano
- 1 stk hvidløgsfed
Salaten
- 300 gram blandet salat
- 1 stk agurk
- 2 stk løse tomater
- 1 stk rødløg
- 1 stk avocado
- 50 gram oliven
- 50 gram parmesan
Dressing til salaten
- 2 stk hvidløgsfed
- 2 tsk tørret basilikum
- 1 bundt frisk persille
- 30 ml vand* ca. 2 spsk
- 1 spsk olivenolie
- 3 spsk citronsaft
Fremgangsmåde
Marinade og kylling
- Pres saften af citronen. Bland 1 spsk. citronsaft og resten af ingredienserne til marinaden i en pose, og tilsæt kyllingen. Bland det godt. Lad kyllingen ligge i marinaden, så længe du kan.
- Steg kyllingen på en pande i 5-6 minutter på hver side, til den er gennem-stegt. Tag den af varmen, og lad den ligge og trække i 5 minutter, inden du skærer den ud i skiver.
Salat
- Skyl salaten, og anret den i bunden af et fad eller på tallerkner. Hak tomater, agurk og rødløg, og skær avocado i skiver, og anret det hele på salaten. Læg oliven ved siden af, og kom kylling i skiver på toppen.
Dressing og servering
- Hak persillen, og bland alle ingredienserne til dressingen i en skål, herunder resten af citronsaften, som du brugte af til marinaden.
- Hæld dressingen over salaten, eller hav den med på sidelinjen. Drys med parmesan inden servering.