7.0 Kulhydrater / pers.
Fordele
- Ret hurtig at lave
- Autentisk
- Smager godt
Ulemper
- Ret krydret (kan være godt og skidt)
- Lav eventuelt en mildere version, hvis børn spiser med
Endelig vurdering af retten
En vaskeægte indisk keto ret med blomkålsris, stegt i æg. Så tæt på en almindelig indisk ret du kan komme, uden de store kulhydrater. Retten smager godt, og garam masala blandingen er lige i skabet, med en meget autentisk smag.
Keto garam masala med blomkålsris
Bedøm denne ret
Ingredienser
Garam masala krydderi:
- 1 tsk tørret spidskommen
- 1 tsk stødt koriander
- 1 tsk kardemomme
- 1 tsk gurkemeje
- 2 tsk stødt paprika
- 1 tsk chilipulver
- 0,25 tsk muskatnød
Kylling garam masala
- 300 gram kyllingebryst
- 150 ml piskefløde
- 1 stk peberfrugter
Blomkålsblanding
- 350 gram blomkålsris
- 0,5 stk rødløg
- 1 stk hvidløgsfed
- 40 gram edamamebønner
- 2 tsk stødt karry
- 1 stk æg
Fremgangsmåde
Kylling garam masala
- Tænd for ovnen på 200° C
- Bland alle krydderierne til din garam masala blanding i en skål. Sæt til side.
- Skær kyllingen i spisestørrelse, og steg dem i fedtstof i en høj pande, eller i en gryde. Steg i et par minutter.
- Tilføj nu halvdelen af din garam masala til kyllingen, og steg det i et par minutter mere.
- Flyt kyllingen over til et ovnfast fad, når det er gennemstegt.
- Bland piskefløden og resten af din krydderiblanding på panden. Skær peberfrugt fint, og tilsæt det også til panden. Kog det op. Hæld derefter indholdet over i det ovnfaste fad med kylling, smag det til med salg og peber, og sæt det i ovnen i 20 minutter.
Blomkålsris
- Riv blomkål eller blend det i en foodprocessor, hvis du laver det helt fra bunden. Skær løg og hvidløgsfed fint. Opvarm en pande med smør, og steg løg og hvidløg. Tilsæt blomkålsris edamamebønner og karry, sauter i ca. 5 minutter. Lav en hul i i midten af blandingen og slå ægget ud. Bland det godt med resten af blandingen, tilsæt salt og peber, og server den lækre blomkålsblanding med garam masala.