10.0 Kulhydrater / pers.
Fordele
- Forholdsvis nem
- Anderledes og rund smag af mascarpone
- Blomkåls/broccoli ris passer perfekt til
- Sund og ketovenlig
Ulemper
- Begræns tomatpuré til 2 spsk, ellers overtager det smagen
Endelig vurdering af retten
En vellykket ret med en flødeagtig og krydret smag fra mascarpone, timian og rosmarin, og med er snært af sødme. Retten har en god og rund smag, men pas på med at putte for meget tomatpuré i, da dette nemt kan overtage smagen. Yderst ketovenlig, sund og rigtig smagfuld.
Kylling i tomatsauce med mascarpone
Bedøm denne ret
Ingredienser
Kylling i tomatsauce
- 400 gram kyllingebryst
- 1 spsk smør
- 1 spsk olivenolie
- 2 stk rødløg
- 1 stk frisk chili blanding
- 3 stk hvidløgsfed
- 400 gram hakkede tomater
- 30 gram tomatpure
- 1 bundt frisk persille
- 4 tsk tørret timian
- 2 tsk tørret rosmarin
- 250 gram mascarpone
Blomkålsris
- 1 spsk smør
- 350 gram blomkålsris
Fremgangsmåde
Kylling i tomatsauce
- Skær kyllingen i mundrette bidder, og steg dem i både smør og olie i en gryde. Tag det af varmen og læg på en tallerken.
- Hak løg, chili og hvidløgsfed fint imens. Kom det i gryden. Steg i et par minutter og tilsæt så kyllingen igen, sammen med hakkede tomater og tomatpuré.
- Pluk din persille, hak dem, og kom dem i retten sammen med resten af krydderierne. Tilsæt mascarpone, og bland det godt. Det tager lidt tid, før mascarponen blander sig helt, så rør godt i det. Smag til med salt og peber. Lad det småkoge i 10-15 minutter, og smag til med salt, peber, timian og rosmarin.
Blomkålsris og servering
- Tilsæt smør på en pande og varm det op. Når smørret syder tilsætter du blomkålsris enten fra frost, eller lavet fra bunden. Steg det i 3-4 minutter ved hård varme, og husk at røre i det ofte, så det ikke brænder på.
- Giv retten et opkog inden servering, og servér kylling i tomatsovs med mascarpone og blomkålsris til.