11.0 Kulhydrater / pers.
Fordele
- Hurtig og nem
- Fin smag
Ulemper
- Aubergineplader er ikke for alle
Endelig vurdering af retten
Aubergine lasagne tager den klassiske lasagne, og laver den ketovenlig. Det er muligt at lave lasagneplader af bl.a. æg, men dette tager længere tid - Denne lasagne er hurtig og nem, og specielt god i starten af din keto, da den er low carb og simpel at lave
Auberginelasagne
Bedøm denne ret
Ingredienser
Aubergine "plader"
- 1 stk aubergine
Fyld
- 400 gram hakket oksekød
- 1 stk rødløg
- 1 stk hvidløgsfed
- 400 gram hakkede tomater
- 140 gram tomatpure
Osteblanding
- 300 gram creme fraiche 18%
- 100 gram revet ost
- 1 bundt frisk basilikum
- 1 tsk muskatnød
- 3 tsk tørret basilikum
Topping
- 125 gram mozzarella
Fremgangsmåde
Aubergine "plader"
- Tænd for ovnen på 200° C grader, hak aubergine i 2-3 mm tykkelse. Sæt dem til side.
Fyld
- Hak løg fint, og tilsæt det til en gryde med lidt fedtstof. Tilsæt hakket oksekød og hvidløg. Steg det godt igennem og når det er gennemstegt, tilsætter du dåsetomat, tomatpure, basilikum krydderi, samt salt og peber. Varm det godt op, skru ned for varmen og lad det simre lidt.
Osteblanding
- Bland creme fraiche, og revet ost sammen i en skål. Hak den friske basilikum og tilføj dette i skålen, og tilsæt også muskatnød. Rør det godt rundt.
- Smør et ovnfast fad, fordel meget lidt kødblanding i bunden, læg aubergine over hele fadet i et lag. Fordel et lag kød, creme fraiche blanding og aubergine, indtil der ikke er mere. Slut af med en kød/creme fraiche blanding.
Topping
- Skær mozarella i skiver og spred der over retten. Bag i ovnen i ca. 30 minutter.