20.0 Kulhydrater / pers.
Fordele
- Søde kartofler er meget vitaminrige
- God helhed i retten
- Velsmagende
Ulemper
- Mange kulhydrater for Keto
Endelig vurdering af retten
Sødekartofler er liberalt lchf, og kan spises på LCHF hvor der tages hensyn til kulhydraterne, og mængden er lille. De har et højt indhold af A, C og E vitamin, og kan passe ind her og der. Alternativt kan der bruges glaskål. Retten giver den klassiske og gode smag af biksemad, der er lækker og samtidigt lidt snasket.
Biksemad af sødekartofler, pølser og æg
Bedøm denne ret
Ingredienser
- 2 stk søde kartofler
- 250 gram pølser
- 2 spsk olivenolie
- 1 stk rødløg
- 2 stk hvidløgsfed
- 75 gram frisk spinat
- 1 spsk sojasauce
- 2 stk æg
- 1 bundt frisk persille
Fremgangsmåde
- Start med at skrælle dine søde kartofler og skære dem i 2 eller 3 store stykker. Tilsæt vand i en gryde med lidt salt, og kog dine søde kartofler i ca. 10 minutter.
- Skær pølser i spisestørrelser imens og hak rødløg fint
- Når dine sødekartofler er kogt lidt møre, skære du dem i mindre spisestørrelser og tilsætter dem på en stor pande sammen med olivenolie. Steg i 3-4 minutter, tilsæt pølser og løg, sammen med hvidløgsfed. Steg i ca. 5 minutter og tilsæt så babyspinat og soja.
- Hak persille fint og tilsæt ca. et halvt bundt persille. Skub biksemaden ud til siden og steg æg til spejlæg i midten af panden, og hvis panden er for lille, så steg dine æg til spejlæg på en anden pande.
- Drys med persille inden servering.
- Bruger du glaskål skal de enten stege i ca. 15 minutter ved middel varme eller koges først, til du kan stikke dem med en gaffel, og de er lidt møre.