10.0
Kulhydrater / pers.

Fordele

  • En intens wauw-smag
  • Hurtig og simpel at lave

Ulemper

  • Mange ingredienser
Tid
8
Smag
10
Holdbarhed
8
Ingredienser
6

Endelig vurdering af retten

En relativt simpel men udsøgt thaisuppe, som smager frækt af citrongræs, lime og chili, og serveres med kylling og masser af grøntsager. Den smager utrolig autentisk, og har lidt en wauw-smag, fordi man ikke forventer så intens en smag.

Thaisuppe med kokosmælk og kylling

Bedøm denne ret

5 fra 1 stemme
Køkkentid25 min
Ventetid20 min
Samlet tid45 min
Opskrift til: 2 personer
Type: [Keto]
Kalorier: 582kcal
Kulhydrater: 10g
Protein: 36g
Fedt: 43g
Fiber: 1g

Næringsindholdet er per person/stk

Pin Print opskriften

Ingredienser

  • 1 spsk kokosolie
  • 300 gram kyllingebryst
  • 1 stk løg
  • 3 stk hvidløgsfed
  • 20 gram ingefær
  • 0,5 stk peberfrugter
  • 1 stk lime
  • 0,5 spsk gurkemeje
  • 1 tsk chiliflager
  • 1000 ml hønsebouillon
  • 1 bundt citrongræs, kan undlades
  • 400 ml kokosmælk
  • 1 spsk fiskesauce
Servering
  • 50 gram bønnespirer
  • 40 gram cherrytomater
  • 1 stk lime
  • 200 gram shirataki nudler, kan undlades specialingrediens, og er ikke et must

Fremgangsmåde

Thaisuppe med kokosmælk og kylling
  • Vi starter med at stege vores kylling, og så gør vi alle ingredienserne klar, hvorefter vi laver suppen, og sætter den til at simre. Så lad os komme i gang.
  • Start med at skære kyllingebryst i spisestørrelser, og steg dem i en stor gryde i kokosolie. Imens de gennemsteges, gør vi grøntsagerne klar.
  • Skær løg i strimler, og hak hvidløgsfed. Riv ingefær, og skær peberfrugt i strimler. Skræl gulerod og riv strimler af den med en grøntsagsskræller.
  • Pres nu saften fra en hel lime ud i gryden, og steg løg, hvidløgsfed, ingefær, gulerod og peberfrugt. Tilsæt gurkemeje og chili, og dernæst hønsebouillon, kokosmælk og kylling.
  • Kog det op, og riv bladene fra citrongræs (tip: brug en gaffel til at rive nedefra og op igennem bladene. På den måde river du kun bladene fra). Tilsæt det i retten sammen med fiskesauce. Smag den til med salt og peber.
Servering
  • Lad retten simre i 15 minutter. 5 minutter inden servering fjerner du alle de blade af citrongræs du kan fange, og tilsætter tomater, bønnespirer og shirataki nudler, hvis du har dem. Lad den simre i 5 minutter mere, og server suppen med limebåde til.
VejledningForstår du ikke tallene i opskriften? Læs her