5.0
Kulhydrater / pers.

Fordele

  • Smager fantastisk
  • Tjo, og sund er den jo faktisk!
  • Hurtig at lave, og et hit at servere

Ulemper

  • 405 kalorier per kage er naturligvis en del
Smag
10
Tid
10
Holdbarhed
9
Ingredienser
10

Endelig vurdering af retten

Vi har ikke ord denne lækre kage, som samtidigt er keto venlig. Den er enormt hurtig at lave, og en af de bedste vi har smagt. Den rammer plet på konsistens og smag, og er nem og hurtig at lave. Server den for børn, og de vil efterspørge den igen og igen (vi taler af erfaring)

Blødende chokoladekage med peanutbutter

Bedøm denne ret

3.64 fra 11 stemmer
Køkkentid10 min
Ventetid12 min
Samlet tid22 min
Opskrift til: 2 muffins
Type: [Keto]
Kalorier: 405kcal
Kulhydrater: 5g
Protein: 13g
Fedt: 40g
Fiber: 1g

Næringsindholdet er per person/stk

Pin Print opskriften

Ingredienser

  • 3 spsk smør
  • 30 gram mørk chokolade 70%
  • 30 gram sukrin
  • 1 stk æg
  • 25 gram mandelmel
  • 0,25 tsk vaniljepulver
  • 0,25 tsk salt
  • 25 gram peanutbutter ca. 2 spsk

Fremgangsmåde

Blødende chokoladekage
  • Varm ovnen til 190° C grader og smør 2 skåle med fedtstof. Stryg lidt kakaopulver i skålen og fjern overflødigt kakao. Du kan også lave den i engangs muffinsforme, som på billedet
  • Smelt smør og chokolade i mikroovn, indtil det er en flydende masse.
  • Tilføj sukrin og bland det godt sammen. Tilføj æg og rør indtil det bliver blandet helt. Tilføj mandelmel, vaniljepulver, salt og rør igen.
  • Hæld 2/3-dele af chokolademassen i formen, tilsæt derefter peanutbutter, og fyld det sidste chokolademasse oven på.
  • Bag i ovnen i 10-12 minutter, eller til at kanten er sprød og gennembagt, men midten stadigt er lidt flydende. Lad den køle af i ca. 5 minutter, og så er der serveret.
Toppingsforslag
  • Nyd den eventuelt med græsk yoghurt 10% eller flødeskum. Eller gør som på billedet, og smelt 40 gram mørk chokolade med 1 spsk kokosolie, og hæld det over inden servering.
VejledningForstår du ikke tallene i opskriften? Læs her