2.0 Kulhydrater / pers.
Fordele
- Næsten identisk med almindeligt brød
- Lækkert smag og konsistens
- Sundt og nærende, og perfekt til keto!
Ulemper
- Mange ingredienser
Endelig vurdering af retten
Tro det eller ej, så er dette femkornsbrød det tætteste vi kommer på almindelig brød på keto. Det er så lækkert et brød, og ligheden i smag, udseende og konsistens er næsten identisk med et melfyldt brød. Vi er imponeret!
Femkornsbrød
Bedøm denne ret
Ingredienser
- 8 stk æg
- 230 gram hytteost
- 2 spsk kokosolie ca. 30-40 gram
- 200 gram flødeost
- 100 gram mandelmel
- 6 spsk pofiber ca. 50 gram
- 25 gram chiafrø
- 25 gram loppefrøskaller
- 2 tsk bagepulver
- 3 tsk xanthan gum
- 40 gram sukrin
- 2 tsk æblecidereddike
- 2 tsk salt
- 100 gram stenalderbrød blanding
- 15 gram sesamfrø til drys
- 15 gram birkes til drys
Fremgangsmåde
- Opvarm ovnen til 190-200°
- Blend æggene med hytteost, smeltet kokosolie og buko ost indtil til klumperne er forsvundet.
- Tilsæt resten af ingredienserne undtagen drys og rør dejen sammen med elpiskeren.
- Lad dejen hvile i ca. 10 minutter.Det er særligt vigtigt at lade dejen hvile, hvis man vil forme til boller, da de mange fibre i dejen gør den fastere og nemmere at forme. I så fald form dejen til boller med våde hænder og læg dem på en bageplade med bagepapir
- Drys med tørristede sesamfrø og birkes. Bag brødet i den forvarmede ovn i ca. 50-60 minutter til de har en god farve, og hvis det er boller i 20-25 minutter
- Lad det afkøle på en bagerist. Stik eventuelt en spids kniv i brødet og trækker den langsomt ud. Hvis der ikke sidder noget fast, er det færdigt.