2.0
Kulhydrater / pers.

Fordele

  • Næsten identisk med almindeligt brød
  • Lækkert smag og konsistens
  • Sundt og nærende, og perfekt til keto!

Ulemper

  • Mange ingredienser
Tid
9
Smag
10
Holdbarhed
10
Ingredienser
8

Endelig vurdering af retten

Tro det eller ej, så er dette femkornsbrød det tætteste vi kommer på almindelig brød på keto. Det er så lækkert et brød, og ligheden i smag, udseende og konsistens er næsten identisk med et melfyldt brød. Vi er imponeret!

Femkornsbrød

Bedøm denne ret

3.96 fra 74 stemmer
Køkkentid15 min
Ventetid50 min
Samlet tid1 t 5 min
Opskrift af: Otilia Henriksen
Opskrift til: 36 skiver
Type: [Keto]
Kalorier: 112kcal
Kulhydrater: 2g
Protein: 4g
Fedt: 8g
Fiber: 1g

Næringsindholdet er per person/stk

Pin Print opskriften

Ingredienser

  • 8 stk æg
  • 230 gram hytteost
  • 2 spsk kokosolie ca. 30-40 gram
  • 200 gram flødeost
  • 100 gram mandelmel
  • 6 spsk pofiber ca. 50 gram
  • 25 gram chiafrø
  • 25 gram loppefrøskaller
  • 2 tsk bagepulver
  • 3 tsk xanthan gum
  • 40 gram sukrin
  • 2 tsk æblecidereddike
  • 2 tsk salt
  • 100 gram stenalderbrød blanding
  • 15 gram sesamfrø til drys
  • 15 gram birkes til drys

Fremgangsmåde

  • Opvarm ovnen til 190-200° 
  • Blend æggene med hytteost, smeltet kokosolie og buko ost indtil til klumperne er forsvundet.
  • Tilsæt resten af ingredienserne undtagen drys og rør dejen sammen med elpiskeren.
  • Lad dejen hvile i ca. 10 minutter.
    Det er særligt vigtigt at lade dejen hvile, hvis man vil forme til boller, da de mange fibre i dejen gør den fastere og nemmere at forme. I så fald form dejen til boller med våde hænder og læg dem på en bageplade med bagepapir
  • Drys med tørristede sesamfrø og birkes. Bag brødet i den forvarmede ovn i ca. 50-60 minutter til de har en god farve, og hvis det er boller i 20-25 minutter
  • Lad det afkøle på en bagerist. Stik eventuelt en spids kniv i brødet og trækker den langsomt ud. Hvis der ikke sidder noget fast, er det færdigt.
Noter:
Brødet rækker til 10 personer, hvis alle spiser ca. 3 skiver per person. Kalorieudregningen tager udgangspunkt i 36 skiver á 35 gram per skive, således at du ved, hvad én skive ca. indeholder
VejledningForstår du ikke tallene i opskriften? Læs her